VOETBAL1ste amateurklasse LOMMEL SK - TomVan Imschoot weer hoofdtrainer

“Ik ken het huis heel goed”

“Ik ken het huis heel goed”

Tom Van Imschoot: “Ik hoop dat ik de ambitie van de club mee kan invullen.” Foto: Dick Demey

Lommel -

Tom Van Imschoot wordt de opvolger van Wouter Vrancken bij Lommel SK. De 36-jarige Haspengouwer is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want vorig seizoen nam de huidige sportieve coördinator het ook al over van Walter Meeuws. “Toen streden we in 1B tegen de degradatie, nu start ik als trainer van de leider”, zegt hij. “Toch een groot verschil.”

Van Imschoot slaagde er vorig seizoen net niet in om met Lommel het behoud te verzekeren, maar gaf toen toch al een visitekaartje af waarop stond ‘toekomstig trainer’. De lokroep van vers gemaaid gras, de euforie na een zege en de schelmenstreken in de kleedkamer zijn voor een ex-profvoetballer vaak toch aantrekkelijker dan een werkzekere en veelomvattende, maar ook vrij kleurloze kantoorbaan.

“In de zomermaanden had ik heel veel werk met het samenstellen van de nieuwe kern”, nuanceert de man die een Uefa A-diploma op zak heeft.

“Maar nu Wouter zelf besliste om te stoppen, besloot ik om me toch opnieuw kandidaat te stellen. Ik ken het huis, de staf, de spelers en de ambitie van het bestuur. Zij kennen mij ook, gingen het lijstje met sollicitanten af en concludeerden dat ik de beste optie was. Het vangnet van sportief coördinator is er vanaf nu niet meer, maar dat geef ik er graag voor op. De ambtstermijn van elke trainer is eindig. Ik hoop dat ik de ambitie van de club, op korte termijn moet dat de terugkeer naar 1B worden, mee kan invullen. Daarna zien we wel verder.”

T2 Tom Vandervee was aanvankelijk ook een optie, maar de rust in de spelersgroep behouden en voor continuïteit zorgen, zijn belangrijke criteria in het wereldje. Een trouwe assistent is dus goud waard. “Ik kwam heel goed overeen met Wouter, maar dat was vorig seizoen met Tom ook zo,” zegt hij. “Ik ben iemand die altijd zijn gedacht zegt. Ik had verwacht om hier nog twee of drie jaar met Vrancken door te gaan en daarna eventueel open te staan voor iets nieuws. Maar op dit ogenblik voel ik me heel goed in deze rol en ik ervaar ook de appreciatie van de club. Ik zie geen enkel probleem in de nieuwe samenwerking met Tom.”

Technisch directeur Sem Franssen staat ook volledig achter de aanstelling van Van Imschoot. ”Misschien hadden de fans op een grote naam gerekend”, weet hij. “Maar die staan niet te springen om in de amateurklasse te trainen. In onze situatie moet je realistisch zijn en kiezen voor de beste optie. Tom heeft alles om een uitstekende trainer te zijn en hij kent het huis door en door.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio