Belgische tafeltennistoppers willen zich tonen op Belgium Open in De Haan

Belgische tafeltennistoppers willen zich tonen op Belgium Open in De Haan

Cédric Nuytinck Foto: WAS

De Belgische top in het tafeltennis tekent deze week present op de Belgium Open tafeltennis (31 oktober-4 november) in de De Haan. Een record aantal deelnemers (305) uit verschillende uithoeken van de wereld zal er strijden voor zes titels (mannen enkel- en dubbelspel, mannen U21, vrouwen enkel- en dubbelspel en vrouwen U21). Cédric Nuytinck (WR 71) hoopt alvast weer te stunten. “De vorm zit goed. Een kwartfinale halen is het doel. De finale halen zoals vorig jaar wordt moeilijk. Ik hoop ook wel te scoren met Robin Devos in het dubbelspel.”

Sporthal Haneveld in De Haan is deze week het decor voor de veertiende editie van de Belgium Open, een internationaal toernooi van de derde categorie. Bij de vrouwen komen de topfavorieten uit Japan, met Hitomi Sato (WR 13) als eerste reekshoofd. Tegenstand zal er vooral uit Rusland en Roemenië komen aangezien titelverdedigster Georgina Pota uit Hongarije niet van de partij is. Voor de Belgische vrouwen (Lisa Lung, Eline Loyen, Margo Degraef, Nathalie Marchetti en Marie Maesen) wordt het een zware taak om ver door te dringen op het toernooi.

“Ik kijk ernaar uit om terug een internationaal toernooi te spelen”, aldus Loyen, die sinds de Open van Luxemburg niet meer in actie kwam op het internationale toneel. “Ik train op dit moment wat minder, mijn studies komen op de eerste plaats. Hierdoor voel ik me ook frisser en zijn mijn trainingen kwalitatief beter. Ik zal mijn uiterste best doen om mooie resultaten neer te zetten. Veel zal uiteraard ook van de loting afhangen en de vorm van de dag. Bij de andere meisjes zal dit ook zo zijn denk ik.”

Vorig jaar knokte de 24-jarige Cedric Nuytinck zich naar de finale van de Belgium Open in het mannen enkelspel. Jammer genoeg moest hij de titel laten aan de Indiër Sathiyan Gnanasekaran, die voor deze editie opnieuw van de partij is. Naast een aantal goede stages heeft de Oost-Vlaming zich via de Champions League en competitiewedstrijden in Frankrijk klaargestoomd voor dit internationaal toernooi. “Mijn vorm is nog goed”, legde Nuytinck uit. “De laatste maanden heb ik veel wedstrijden gespeeld en enorm veel bijgeleerd. Op de World Cup heb ik naar mijn mening goed gepresteerd, al had ik wel tegen de Egyptenaar Omar Assar kunnen winnen.”

De Belgium Open vindt nu plaats begin november. Vorig jaar kende het toernooi eind september z’n ontknoping. “Het is toch een aanpassing”, ging Nuytinck verder. “Ik heb geen speciale gevoelens, het is een toernooi zoals een ander. Ik zal blij mogen zijn als ik dit jaar weer de finale haal. Er doen veel ervaren spelers mee. Vooral de eerste twee rondes gaan moeilijker worden. Mijn grootste concurrenten zullen onder meer Benedikt Duda en Tiago Apolonia zijn. Het doel is om minstens de kwartfinale te halen.”

In het dubbelspel staat Cedric Nuytinck samen met Robin Devos in de top tien van de wereld. Over hun titelkansen tasten ze echter een beetje in het duister. “Het is al een tijdje geleden dat we nog samengespeeld hebben”, stelde Nuytinck. “Ik weet niet hoe het met de vorm van Devos gesteld is. De laatste editie van de Belgium Open was een teleurstelling, we hopen nu toch ver te geraken. Ons doel is om weer deel te nemen aan World Tour Grand Finals in december.”

De poulefase van de Belgium Open start op dinsdag. Vanaf donderdag komen de grote kanonnen op de hoofdtabel in actie.

# Belga context ## Related picture(s) [ITTF Belgium Open tafeltennis - LIEGE WORL...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.