Mode

Antwerpse Modeacademie opnieuw bij de beste ter wereld

Antwerpse Modeacademie opnieuw bij de beste ter wereld

Foto: Belga

De Antwerpse Modeacademie heeft haar plaats in top drie van beste modescholen ter wereld heroverd. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van het modevakblad Business of Fashion. Vorig jaar nog was de wereldwijd gerenommeerde school naar de vierde plaats gezakt.

De toonaangevende website Business of Fashion heeft opnieuw een ranking opgemaakt van de beste modescholen ter wereld. Die ranglijst wordt al enkele jaren aangevoerd door Central Saint Martins uit Londen en dat is ook dit jaar weer het geval. Op nummer twee prijkt Parsons School of Design uit New York. Londen blijkt bovendien de modestad bij uitstek te zijn als je een opleiding wilt volgen, want nog drie andere scholen uit de Britse hoofdstad haalden de top tien.

In Antwerpen zullen ze alvast ook tevreden zijn, want de Royal Academy of Fine Arts tuimelt weer de top drie binnen nadat het vorig jaar Central Saint Martins, Kingston University en de Finse Aalto University aan zich voorbij moest laten gaan. In 2015 stond de Antwerpse Modeacademie al eens op de derde plaats. 

Volgens hoofd van de modeopleiding Walter Van Beirendonck kijkt de modeafdeling meer dan ooit naar buiten. “De uitdaging is de opleiding alive and kicking houden, zodat modestudenten van over de hele wereld het de moeite vinden om naar het kleine Antwerpen af te zakken. De laatste jaren proberen we ook steeds vaker creatieve mensen van buitenaf aan te trekken voor projecten en workshops. Zowel de school als de studenten varen daar bij.”

De volledige top tien:

  1. Central Saint Martins, Londen
  2. Parsons School of Design, New York
  3. Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen
  4. London College of Fashion, Londen
  5. Aalto University, School of Arts, Design and Architecture, Helsinki (Finland)
  6. Shenkar College of Engineering, Design and Art, Ramat-Gan (Israël)
  7. Fashion Institute of Technology, New York
  8. Polimoda, Firenze (Italië)
  9. Kingston University, Londen
  10. University of Westminster, Londen

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees