Yves Meersschaert haalt Lien Van de Kelder, Sarah D'hondt en nog andere mooie stemmen onder de vleugels

Yves Meersschaert haalt Lien Van de Kelder, Sarah D'hondt en nog andere mooie stemmen onder de vleugels

Yves Meersschaert en gasten. Vanavond bij De Vieze Gasten Foto: rudy tollenaere

Gent - Vorig jaar kreeg Yves Meersschaert vanuit Ruddervoorde de vraag of hij voor een benefietevenement 'iets kon doen'. Piano spelen kan de man (Ex Derek & The Dirt, Derek&Vis, Le Grand Bateau en nog veel andere projecten) als geen ander, maar Yves vond dat het iets meer mocht zijn, en hij haalde er een aantal stemmen bij waaronder Klaas Delrue van Yevgueni, Neeka, Derek, Lieven Tavernier. Dit jaar kreeg Yves die vraag opnieuw, en hij verzamelde ook deze keer een aantal (andere) namen rond zich: Lien Van de Kelder, Sarah D'hondt, Nils De Caster, Jan De Smet (De Nieuws Snaar) en de zussen Eva en Kapinga Gysel. Een schat aan stemmenmateriaal, waarvoor Yves nummers speelt, terwijl de rest zingt.

Het concept van de avond is eenvoudig: elke artiest zingt een blokje van zowat twintig minuten en kiest Nederlandstalige nummers, of vertalingen van anderstalige nummers. Zo brengt Nils De Caster onder meer een verGentste bewerking van de vertaling die Wannes Van de Velde maakte van het Dylannummer Master of War. Maar evengoed ging De Caster grasduinen in het werk van de Nederlandse liedjeszanger Jaap Fischer, die in de jaren zestig zijn naam veranderde in Joop Visser en  op zijn 78ste nog meedeed aan Holland Got Talent. Ook Is Dit Alles van Doe Maar staat op de speellijst.

Actrice Lien Van de Kelder en Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) zijn ook geen vreemden voor elkaar. Ze toeren met een smartlappenprogramma langs de culturele centra, en werken ook in dit project van Gentenaar Yves Meersschaert mee. Ze brengen de West-Vlaamse versie van Rustigen Ouden Dag van Urbanus. Ze deden dat eerder al tijdens de Eregalerij van Radio 2. Jan brengt ook nog ouder werk van De Nieuwe Snaar.

Sarah D'hondt is vooral bekend voor haar Franstalig werk en van haar cd Souvenir. Sarah brengt onder meer Diep in Mijn Hart van Jo Leemans: "ik breng het nummer met veel respect voor Jo Leemans, en ik maakte er nog een klein verlengstuk aan: een XL-versie zeg maar".

"En wij zijn bij alle nummers de slagroom op ieders taart" aldus Eva Gysel die samen met haar zus Kapinga de backing vocals doet.

Onder De Vleugel. Yves Meersschaert en gasten. Dinsdag 31 oktober bij De Vieze Gasten. 20u30 , Haspelstraat 31. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio