En plots staat er wel erg ‘vreemde’ ketchup in de rekken bij Colruyt

En plots staat er wel erg ‘vreemde’ ketchup in de rekken bij Colruyt

Foto: REUTERS

In bepaalde Colruyt-filialen staan er dezer dagen ketchup-flessen van Heinz met een Fins etiket. De winkelketen benadrukt dat er met de samenstelling van de ketchup niets aan vreemds aan de hand is.

“Waarschijnlijk is dit een levering door traders”, zegt Christophe Dehandschutter, aankoopdirecteur bij Colruyt. “Zij bieden ons regelmatig loten aan met goedkopere buitenlandse merkproducten. Wij volgen die markt omdat het ons veel leert over prijzen in het buitenland. Producenten vertellen ons niet spontaan tegen welke prijs ze aan andere winkels verkopen. Krijgen wij via die traders merkproducten aangeboden die bijvoorbeeld 30 procent goedkoper zijn dan wat wij betalen, dan leggen we dat voor aan de leverancier om een lagere prijs af te dwingen. Doorgaans gaan we dan niet in op het voorstel van de trader, tenzij het echt een aanbieding is die we niet kunnen laten liggen. Wat hier wellicht het geval was.”

Vanwaar die producten komen? “Ofwel gaat het om merkproducten die in een bepaald land goedkoper worden verkocht omdat de consumenten er minder verdienen en dus ook minder kunnen uitgeven. Of het gaat om overproductie. Het gaat altijd om producten met dezelfde samenstelling als diegene die hier normaal verkocht worden”, benadrukt Dehandschutter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees