Familie slachtoffer aanslag: “Ann-Laure (31) was fantastische echtgenote en schitterende mama”

Familie slachtoffer aanslag: “Ann-Laure (31) was fantastische echtgenote en schitterende mama”

Foto: afp/rr

Staden -

Het Belgisch slachtoffer van de aanslag in New York is Ann-Laure Decadt, een 31-jarige vrouw uit het West-Vlaamse Staden. “Ze was een fantastische echtgenote en schitterende mama”, klinkt het in een mededeling van de familie.

Ann-Laure werd dinsdagnamiddag in New York van de weg gemaaid door een man in een pick-up. “Ik werd gisteravond rond 20.40 uur gecontacteerd door het Presbyterian Hospital Lower Manhattan”, schrijft de familie. “Zij vertelden dat er een aanslag was en dat Ann-Laure daarbij overleden is. Ze zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam.”

Familie slachtoffer aanslag: “Ann-Laure (31) was fantastische echtgenote en schitterende mama”
Foto: rr

De jonge vrouw was samen met haar twee zussen en haar moeder op citytrip in New York. “Ze waren bij Ann-Laure op het moment van de aanslag, maar zijn gelukkig ongedeerd”, klinkt het.

“Ann-Laure is 31 jaar geworden en was een fantastische echtgenote en schitterende mama van onze twee zoontjes van drie maand en drie jaar oud. Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten.”

Het is nog niet bekend wanneer het stoffelijk overschot terug naar België zal worden overgebracht.

Bijstand aan familie

Francesco Vanderjeugd (Open VLD), burgemeester van Staden, reageerde woensdagochtend geschokt op het overlijden. “Het is zo grof, dat iemand die daar op vakantie is en geniet van haar vrije tijd, net daar om het leven moet komen door zo’n daad. Ik heb er bitter weinig woorden voor”, aldus de burgemeester. “Het is nu nog een beetje zoeken hoe we het stoffelijk overschot kunnen repatriëren, samen met de andere gezinsleden. Zij zijn gelukkig ongedeerd.”

De Belgische consul-generaal is momenteel ter plaatse bij de familie van het slachtoffer. “We stellen alles in het werk om hen bij te staan”, aldus minister Reynders.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees