Mama

Sophie (29) vertelt waarom ze Jasmine (5) nog steeds borstvoeding geeft

Sophie (29) vertelt waarom ze Jasmine (5) nog steeds borstvoeding geeft

Foto: © Sophie Mei Lan / Instagram

Sophie is 29 jaar, haar dochtertje Jasmine 5 jaar. Toch krijgt de kleuter wanneer ze dorst heeft nog steeds borstvoeding van haar mama uit het Britse Wakefield. “Daar vind ik helemaal niets bizar aan”, reageert de jonge vrouw, die haar boodschap ook verspreidt via haar sociale media kanalen.

Elke avond kruipen Jasmine (5) en Arianne (2) bij hun mama in bed. Als ze wakker worden en dorst hebben, hoeven ze dan alleen maar naar hun mama te kruipen. Die geeft hen daar op elk moment dat ze willen borstvoeding en is rotsvast overtuigd van de voordelen daarvan.

Mama zegt “ja”, papa zegt “nee”

“Het geeft ons een hechtere band”, vertelt Sophie Mei Lan, wanneer ze de pluspunten van het borstvoeden op latere leeftijd wil oplijsten. Hoewel vooral Jasmine al heel zwaar weegt om steeds aan de borst te leggen, heeft haar mama er dus geen spijt van. “Het bespaart me bovendien ook nog eens een hele som geld aan melk.”

Maar niet iedereen is enthousiast over haar beslissing. Zo vindt de vader van haar kinderen, de 30-jarige Chris Hale, dat ze ermee moet stoppen, omdat het haar zo moe maakt. Ook maakt hij zich zorgen over zijn dochters, die zo te weinig zouden leren om andere dingen te eten en te drinken. De afhankelijkheid die zijn vrouw bij hun kinderen creëert, lijkt hem op lange termijn niet gunstig te zijn.

Amper andere leeftijdsgenoten

Jasmine gaat sinds kort naar school, waar ze al snel merkte dat er geen andere kindjes op die leeftijd nog bij hun moeder aan haar borst drinken. Gemiddeld stoppen mama’s daarmee wanneer hun baby’s zes maanden oud zijn. “Maar ze vindt dat niet erg”, klinkt het bij Sophie.

Voorlopig ziet de moeder nog geen redenen om te stoppen met borstvoeding. Dat zal ze pas doen, wanneer haar dochters er niet meer naar vragen, zegt ze. “Of misschien wanneer ze hun kindertandjes kwijt zijn, want dan wordt het wellicht moeilijker voor hen om te blijven hangen. Misschien wanneer ze zeven is dan...”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees