Trein afgeschaft door uit de hand gelopen pensioenfeestje bij NMBS

Trein afgeschaft door uit de hand gelopen pensioenfeestje bij NMBS

(archiefbeeld) Foto: fred debrock

Een pensioenfeest bij de NMBS is vorige week zo stevig uit de hand gelopen dat één internationale trein werd afgeschaft en een andere een half uur vertraging opliep, schrijft Het Laatste Nieuws. De NMBS start een intern onderzoek.

Door de viering in het rangeerstation in Vorst waren er afgelopen donderdag nog te weinig mensen aan het werk om het toestel dat normaal om 14.37 uur in Brussel-Centraal zou vertrekken richting Luxemburg klaar te maken en te poetsen. De volgende trein kon wel vertrekken, maar wel met 33 minuten vertraging.

’s Avonds veroorzaakten de feestvierders ook nog problemen op de lijn Brussel-Namen-Luik. Een passagierstrein werd tegengehouden en nadat hij toch vertrokken was, werd er aan de noodrem getrokken.

De NMBS zit behoorlijk verveeld met de zaak: “Het klopt dat er een personeelsfeestje was in het rangeerstation van Vorst”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. “Dat is op zich geen probleem, maar er moet altijd personeel aanwezig blijven om ervoor te zorgen dat de treinen stipt en veilig kunnen rijden. De oorzaak van de hinder maakt momenteel voorwerp uit van een intern onderzoek.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees