Jakub Mareczko boekt vijfde opeenvolgende zege in Ronde van Hainan

Jakub Mareczko blijft winnen in de wielerronde van Hainan (2.BC). De spurter van Wilier Triestina-Selle Italia pakte donderdag in China zijn vijfde dagzege op rij.

De 23-jarige Italiaan haalde het na 219,6 km van Changjiang naar Sanya in een groepssprint andermaal voor de Est Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM). Die eindigde al voor de vierde keer op de ondankbare tweede plaats. Marco Maronese (Bardiani-CSF), een landgenoot van Mareczko, kwam als derde over de streep.

Mareczko won eerder ook de tweede, derde, vierde en vijfde etappe. Alleen in de openingsrit moest hij de winst aan de Spanjaard Jon Aberasturi (Team Ukyo) laten en werd hij tweede. De Italiaan met Poolse roots verstevigt zijn leidersplaats in het klassement.

Vrijdag leggen de renners 166,5 km af van Sanya naar Wuzhishan. De twaalfde editie van de Ronde van Hainan eindigt zondag. Er nemen geen Belgen deel. Vorig jaar ging de eindzege naar de Kazach Alexey Lutsenko.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.