Video toont laatste momenten van Argentijnse vrienden voor ze slachtoffer werden van aanslag New York

Video toont laatste momenten van Argentijnse vrienden voor ze slachtoffer werden van aanslag New York Video: Kameraone

Er zijn beelden opgedoken van de groep Argentijnse vrienden tijdens een fietstocht in New York, niet lang voor de aanslag in de stad. Een 29-jarige man reed dinsdag een twintigtal mensen aan in Manhattan. Acht mensen kwamen daarbij om het leven, waaronder vijf mannen van de groep.

De bende van in totaal tien man was op citytrip in New York om een schoolreünie te houden, dertig jaar nadat ze afgestudeerd waren. Op Halloween sloeg echter het noodlot toe tijdens een gezamenlijke fietstocht. Door de botsing met de pick-up truck van de bestuurder stierven vijf personen, een zesde raakte gewond.

Sinds kort zijn nu ook beelden vrijgegeven die tijdens hun fatale fietstocht werden gefilmd. De groep vrienden had enkele fietsen gehuurd om onder een stralende zon een leuke rit te maken door de stad. Uit de video valt niet af te leiden hoelang de beelden voorafgaand op de aanslag werden gemaakt. De locatie van de opname zou aan de westkant van Manhattan geweest zijn terwijl ze in de richting van de wijk Tribeca aan het rijden waren.

“Leek wel de hel”

“Ze reden met twee naast elkaar, hoorden een geluid en zagen opeens dat een truck hen omver wilde rijden”, vertelde de Argentijnse consul Mateo Estreme aan de lokale krant Clarin. “Het leek wel de hel. Overal lagen lichamen, mensen waren aan het huilen en probeerden te vluchten.”

“Ze hebben in New York momenten van kameraadschap mogen meemaken. Ze kochten er geschenken voor hun kinderen en familie”, vervolgde Estreme, zichtbaar onder de indruk van de situatie. “Het is ondenkbaar en erg triest wat er gebeurd is. Niemand heeft er woorden voor.”

LEES OOK. Vlaams gezin zwaar getroffen bij aanslag: vrouw verliest been, man heeft schedelbreuk

LEES OOK. Trump wil doodstraf voor dader van terreuraanslag New York

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees