Mode

Dit zijn de genomineerden voor de eerste Belgische modeprijzen

Dit zijn de genomineerden voor de eerste Belgische modeprijzen

Foto: Julia June en Café Costume

Op donderdag 16 november worden de eerste Belgische modeprijzen uitgereikt. De organisator heeft nu alvast de namen van de genomineerden voor de prijs van Fashion Designer of the Year bekendgemaakt, zodat het grote publiek hun stem kan uitbrengen. De prijzen in de overige categorieën zullen door een professionele jury toegekend worden.

Tijdens de modeconferentie Fashion Talks 2017 op 16 november in de Waagnatie in Antwerpen zullen de eerste Belgian Fashion Awards uitgereikt worden en de organisatoren hebben daartoe op dinsdag de genomineerden voor de prijs Fashion Designer of the Year bekendgemaakt. Voor de toekenning van deze prijs wordt een beroep gedaan op het grote publiek, dat tot en met 10 november zijn stem kan uitbrengen op de 24 genomineerden:

Anne Zellien
Aymara
Café Costume
Caroline Biss
CKS
Clio Goldbrenner
Delvaux
Filles À Papa
Hampton Bays
JBC
Julia June
LN Knits
Marie Jo
Mooiloop
Morobé
Mosaert
Natan
Pluto On The Moon
Rembo Styling
Rue Blanche
SVNTY
Terre Bleue
Wouters & Hendrix
Wright

De overige vijf prijzen zullen door de professionele jury zelf toegekend worden. Het gaat om de categorieën: Emerging Talent of the Year, Professional of the Year, Entrepreneur of the Year, Fashion Brand of the Year en Most Promising Graduate. De jury bestaat uit verschillende vertegenwoordigers van de initiatiefnemers Flanders District of Creativity, Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD, aangevuld met enkele belangrijke stemmen uit de modewereld. Het initiatief werd in het leven geroepen om gevestigd en opkomend Belgisch talent eindelijk ook de erkenning te geven die ze verdient in eigen land.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees