Familie vrouw uit Staden die stierf bij aanslag is weer thuis

Familie vrouw uit Staden die stierf bij aanslag is weer thuis
Staden -

De moeder en twee zussen van de vrouw die om het leven kwam bij de aanslag in New York, zijn weer thuis. Wanneer de 31-jarige vrouw uit Staden wordt gerepatrieerd, is nog onduidelijk. Het Antwerpse koppel dat zwaargewond raakte, ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen.

Ann-Laure Decadt (31) uit het West-Vlaamse Staden(N+) was met haar mama en twee zussen op citytrip toen de aanslag in New York plaatsvond. De jonge moeder van twee kindjes werd van de weg gemaaid en stierf.

Er is nog geen duidelijkheid over de repatriëring van de jonge vrouw, maar haar familie is sinds donderdagmiddag wel weer thuis. De burgemeester doet er alles aan om samen met de diensten van Buitenlandse Zaken het lichaam weer naar België te halen, maar het is wachten op de vrijgave door de lokale Amerikaanse autoriteiten. De familie dringt er nogmaals op aan om de privacy te respecteren.

Ook over de uitvaart is dus nog niets duidelijk maar ondertussen kan iedereen, sinds woensdagmiddag, terecht in het woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke waar een rouwregister ligt. “Het is er al heel druk geweest. Er is bijna constant iemand die zijn medeleven neerschrijft. Het is de bedoeling dat we het register tijdens de uitvaart bezorgen aan de familie”, aldus burgemeester Vanderjeugd.

Intensieve zorgen

Het Antwerpse koppel dat betrokken was, ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis in New York. De vrouw verloor een been, haar man liep een hersentrauma op en is woensdag geopereeerd. Hun zoontje raakte lichtgewond. Een neefje dat mee was, ontsnapte aan het drama.

Op het Antwerpse stadhuis hangen de vlaggen halfstok uit respect voor de acht dodelijke slachtoffers en om het Antwerpse gezin uit Wilrijk te steunen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees