Goffin is zeker van ATP Finals ondanks vroege uitschakeling in Parijs

Goffin is zeker van ATP Finals ondanks vroege uitschakeling in Parijs

Foto: AFP

David Goffin (ATP 10) heeft zijn ticket beet voor de ATP Finals, de vroegere Masters. De Belgische nummer één werd wel vroegtijdig uitgeschakeld in het ATP-toernooi van Parijs-Bercy (4.273.775 euro). De Luikenaar moest in de 1/8e finales de duimen leggen voor Julien Benneteau (ATP 83). Goffin verloor met twee keer 6-3, maar kreeg later op de avond alsnog goed nieuws. Lucas Pouille, die het toernooi moest winnen om Goffin nog bij te halen, verloor ook. Daardoor is Goffin zeker van zijn eerste deelname ooit aan de Masters.

Een plaats in de kwartfinales had Goffin honderd procent eerder al zekerheid kunnen opleveren over zijn deelname aan de seizoensfinale, maar ook nu heeft hij zijn ticket beet. Het is de eerste keer dat onze landgenoot zich plaatst voor de Masters. Vorig jaar was hij wel van de partij in Londen. Toen stond hij echter als eerste reserve in de coulissen en mocht hij pas na de opgave van Gaël Monfils opdraven voor een overbodig partijtje tegen Novak Djokovic. Over anderhalve week(12 tot 19 november) staat hij er op de affiche als één van de acht seizoenstoppers.

Alleen als de Fransman Lucas Pouille (ATP 18) het toernooi zou winnen, en dat in een finale tegen Juan Martin del Potro (ATP 17), kon Goffin een eerste kwalificatie voor de Finals mislopen. Pouille ging in de achtste finales echter onderuit tegen de Amerikaan Jack Sock (ATP-22). Daardoor kan Goffin niet meer door twee man worden bijgehaald en staat hij bijgevolg op de Masters.

Goffin, die momenteel als zevende gekwalificeerd is, kan nog wel de Argentijn Del Potro voorbij zich zien komen, maar dat is dus niet van belang. Del Potro moet dan wel de finale halen, hij moet in de kwartfinales dan eerst voorbij de Amerikaan John Isner (ATP-14).

David Goffin: “Kwalificatie voor de ATP Finals is voor elke speler een droom”

Goffin was uiteraard zeer tevreden met zijn ticket voor de Masters. “Natuurlijk had ik het liever op eigen kracht gedaan, door mijn wedstrijd te winnen. Bovendien is Lucas een vriend. Maar bovenal ben ik heel erg blij”, reageerde de 26-jarige Luikenaar.

“Het is de droom van elke speler om de ATP Finals te kunnen spelen en voor mij wordt het de eerste keer. Ik kan niet wachten om naar Londen te gaan.”

Goffin beleeft het beste seizoen van zijn carrière. Voor het eerst won hij meer dan vijftig wedstrijden en kwam hij de top tien van de wereldranglijst binnen. Na zes verloren finales, waarvan twee in 2017, veroverde hij ook zijn eerste ATP-titels. In oktober won hij achtereenvolgens het Shenzhen Open en het Japan Open in Tokio.

Goffin is zeker van ATP Finals ondanks vroege uitschakeling in Parijs
Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.