ATLETIEKCROSSCUPMol

Charlotte Van Hese: “Doseren is de boodschap”

Waasmunster / Lokeren -

Na de Relays van twee weken geleden op de Blaarmeersen vindt zondag in Mol de eerste individuele manche plaats van de CrossCup. Bij de vrouwen hoopt de 21-jarige Charlotte Van Hese minstens even goed te doen als vorig jaar, toen ze als vijftiende over de eindstreep rende. De atlete van AV Lokeren legde daar al de basis voor haar eindwinst bij de beloften. In Gent behaalde Van Hese samen met haar teamgenoten Fien Van Brussel en Eline Dalemans de achtste plaats in de Relays.

“Ik heb me deze zomer vooral op de langere afstanden toegelegd”, blikt ze nog eens terug. “Omdat dit niet altijd op de piste mogelijk was, koos ik geregeld een wegwedstrijd uit om mijn conditie te testen. Fijn aan die wedstrijden is het feit dat je er bijna nooit alleen moet lopen. Maar goed, nu wordt het een hele winter crossen. Het Molse zand is niet direct mijn ding, maar ik heb intussen geleerd goed te doseren en daar zeker mijn krachten niet in te verspelen. Vooral in het parkgedeelte moet ik proberen voldoende snelheid te maken. Jammer dat mijn status als belofte eind van het jaar voorbij is, nu moet ik het helemaal waarmaken bij de senioren. Natuurlijk leeft het EK van volgende maand in Slovakije in mijn hoofd, maar het zal niet gemakkelijk zijn om in Roeselare een selectie uit de brand te kunnen slepen.”

Van Hese heeft ook alle wedstrijden van de CrossCup op haar programma geplaatst.

“In de zomer wil ik de focus leggen op 5.000 en 10.000 meter. Op die afstanden kom ik helemaal tot mijn recht. Of ik later naar de halve marathon overschakel, is best mogelijk maar nu nog niet aan de orde.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio