ISIS eist aanslag op: “Onze soldaat heeft kruisvaarders aangevallen in een straat in New York”

ISIS eist aanslag op: “Onze soldaat heeft kruisvaarders aangevallen in een straat in New York”

Foto: EPA-EFE

De terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslag in New York opgeëist. Ze noemde de dader “een soldaat van ISIS in Amerika”.

Islamitische Staat omschreef de dader als “een van de soldaten van het kalifaat” in het weekblad ‘Al-Naba’, een krant van de terreurorganisatie. Dat stelt SITE Intelligence Group, een Amerikaanse organisatie gespecialiseerd in de monitoring van terreurpropaganda.

“Een van de soldaten van Islamitische Staat heeft kruisvaarders aangevallen in een straat in New York”, staat volgens SITE in het artikel, waarmee de terreurgroep verwijst naar Sayfullo Saipov. “Bij de gratie van Allah, zorgde de operatie voor angst in het Amerika van de kruisvaarders door hen te dwingen de veiligheidsmaatregelen te verhogen en de regels voor immigranten in Amerika te versterken.”

Eerder werd al duidelijk dat verdachte Sayfullo Saipov (29) sympathieën had voor ISIS. In het ziekenhuis, waar hij geopereerd werd voor een schotwonde in zijn buik, vroeg hij een vlag van ISIS op te hangen. En in de pick-uptruck waarmee hij acht mensen doodreed, werd een briefje met daarop ‘ISIS leeft voor eeuwig’ gevonden. Bovendien werd allerlei propaganda van de terreurgroep op zijn telefoon gevonden.

Volgens de politie volgde hij ook nauwgezet de “instructies” voor het plegen van aanslagen op, die ISIS via sociale media verspreidt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees