WhatsApp werkt opnieuw na wereldwijde storingen

WhatsApp werkt opnieuw na wereldwijde storingen

Foto: AP

Verschillende gebruikers ondervonden vrijdagvoormiddag problemen om berichten te versturen en te ontvangen via Whatsapp. Dat bleek uit talrijke meldingen via andere sociale media. De problemen deden zich zowel voor op toestellen met Android als iOS (Apple). Ondertussen functioneert de berichtendienst opnieuw naar behoren.

Berichtjes verzenden via de berichtendienst bleek ook bij heel wat mensen in België onmogelijk te zijn. Bij een verzonden bericht kwam er geen vinkje dat de versturing bevestigde, ook al waren er geen problemen met internetverbindingen. In plaats daarvan bleef het klokje heel wat langer staan dan normaal. Ook het ontvangen van berichten bleek niet mogelijk te zijn. Door de storing was ook de connectie tussen WhatsApp en WhatsApp Web stuk.

Wereldwijd

Het zou gaan om een wereldwijde storing, die begonnen was rond negen uur vrijdagochtend. Het euvel is ondertussen verholpen en de berichtendienst werkt na een storing van meer dan een uur opnieuw. WhatsApp, eigendom van de Amerikaanse netwerksite Facebook, heeft nog niet officieel gereageerd op de panne.

Enkele gespecialiseerde websites opperen dat het probleem een verband zou kunnen hebben met de meerdere recente updates in WhatsApp. Sinds kort hebben de emoji’s immers een nieuw uiterlijk, kan je ook berichten verwijderen en is het live delen van je locatie een mogelijkheid.

LEES OOK. Nooit meer per ongeluk een gênant berichtje naar de verkeerde sturen: WhatsApp laat je teksten verwijderen

Twitter in paniek

De problemen waren zo groot dat het onderwerp “trending” was op Twitter. Tot grote frustratie van mensen die hun berichtjes de deur uit wilden. Zij lieten hun ongenoegen en onrust blijken via de hashtag #WhatsAppdown.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees