Aanslag New York: “Toestand Antwerps koppel nog steeds zorgwekkend”

Aanslag New York: “Toestand Antwerps koppel nog steeds zorgwekkend”

Foto: EPA-EFE

Antwerpen -

De toestand van het Antwerpse koppel dat zwaargewond raakte bij de aanslag in New York, is volgens kennissen nog steeds zeer ernstig. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Het Antwerpse gezin dat dinsdag slachtoffer werd van de Oezbeekse terrorist Sayfullo Saipov verkeert nog steeds in zorgwekkende toestand. Dat zeggen kennissen van de slachtoffers. Het gezin was voor een city trip in New York en maakte dinsdag een fietstochtje toen de dader hen met een pick-up aanreed.

De vrouw, die als marketing communication manager werkt voor Brussels Airlines, raakte ernstig gewond aan de benen. Haar echtgenoot, de CEO van een bedrijf uit Borsbeek, liep een zwaar hersentrauma op en werd onmiddellijk geopereerd. “Ook hun zoontje raakte gewond”, zegt een bestuurslid van de Antwerpse hockeyclub Beerschot, waar het koppel zeer actief is. “Gelukkig vallen de verwondingen van hun kind mee.”

De familie van de slachtoffers zou het getroffen gezin achterna gereisd zijn om hen in New York bij te staan. Het Antwerpse stadsbestuur besliste om de Amerikaanse vlag te hijsen op het stadhuis, uit solidariteit met de slachtoffers. De overige vlaggen werden halfstok gehangen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees