Club Brugge-trainer Ivan Leko: “We gaan uit van onze eigen sterkte tegen Anderlecht”

Club Brugge speelt zondag (18u) tegen Anderlecht de absolute topper in de Jupiler Pro League. Club-coach Ivan Leko keek vrijdag op zijn persconferentie vooruit naar de topper. “We gaan tegen Anderlecht uit van onze eigen kracht”, klonk het. Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck vergeleek Club Brugge met Duitsland, een mooie vergelijking vond Ivan Leko. “Maar wij zijn een jonge ploeg, die nog in opbouw is.”

Club Brugge heeft voor de match tegen Anderlecht af te rekenen met een doelmannenkwestie. Ethan Horvath én Guillaume Hubert maakten de voorbije matchen enkele foutjes. “Ik heb met Ethan gesproken, want ik voelde dat dat nodig was. Het is een jonge keeper. Ik bekijk voor elke match met welke ploeg ik denk dat we het meest kans op een overwinning maken. Tegen Sint-Truiden was dat Guillaume. Of Horvath zondag tegen Anderlecht zal spelen? Ik heb mijn keuze gemaakt, maar ik geef mijn ploeg nog niet vrij. Of we op zoek moeten naar een nieuwe doelman? Dat is een vraag voor het bestuur. We hebben vier goede doelmannen, de beste zal in doel staan”, klonk het bij Leko.

“Of Anderlecht gevaarlijker zal zijn omdat ze zwaar verloren tegen PSG? Dat is zo in het voetbal. Na zo’n wedstrijd wil je altijd revanche nemen. Ze zullen iets willen tonen zondag. Anderlecht is een goede ploeg en daar op bezoek is altijd moeilijk, maar ik geloof dat we met dit team resultaat kunnen halen. Je kan altijd kleine zaken aanpassen om in te spelen op de sterke en zwakke punten van je tegenstander, maar ik ga de voorbije maanden aan goed voetbal niet vergeten omdat we nu tegen Anderlecht spelen.”

"Strijd en grinta"

Club Brugge-trainer Ivan Leko: “We gaan uit van onze eigen sterkte tegen Anderlecht”
Foto: Simon Mouton

 

“Onze voorbereiding was goed en ons voetbal is goed genoeg om een resultaat te halen. Op fysiek vlak zijn we één van de beste ploegen van het land. Op mentaal vlak wordt het een belangrijke wedstrijd. Dat het 19 jaar geleden is dat Club Brugge kon winnen tegen Anderlecht in de competitie? Dat is geschiedenis, wij zijn bezig met de wedstrijd van zondag, van dit jaar. Ik verwacht een wedstrijd tussen 2 ploegen met strijd en grinta, dat kan mooi worden.”

Hein Vanhaezebrouck vergeleek Club Brugge met de Duitse nationale ploeg. “Is dat zo? Dat is een mooi compliment”, kon Ivan Leko een glimlach niet onderdrukken. “Wij zijn wel een ander soort ploeg, met jonge spelers. Ik wil altijd progressie zien in ons voetbal. Met wie ik Anderlecht zou vergelijken? Dat is moeilijk. Maar we weten dat Anderlecht een topploeg is in België, en Vanhaezebrouck heeft een mooi palmares. Ik kan ze maar moeilijk vergelijken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.