Mode

Tijdschrift Teen Vogue houdt op te bestaan

Tijdschrift Teen Vogue houdt op te bestaan

Condé Nast trekt de stekker uit Teen Vogue, het kleine zusje van Vogue. De beslissing komt er in het kader van de hervormingen binnen de Amerikaanse uitgeverij.

De uitgeverij sleutelt aan haar imago en dat heeft een grote invloed op de werknemers. Modesite Women’s Wear Daily rapporteerde donderdagavond dat er tachtig banen zullen sneuvelen. Verschillende publicaties moeten het met minder oplages stellen. Zo zullen GQ, Glamour, Allure en Architectural Digest slechts elf in plaats van twaalf keer per jaar verschijnen. Ook andere magazines worden minder frequent uitgebracht.

De grootste klap is voor Teen Vogue, dat mikte op een jong publiek. Het maandblad verschijnt voortaan niet meer in de rekken. Dat betekent echter niet dat het verhaal helemaal ophoudt. In een officieel statement laat Condé Nast weten dat het speciale printedities in de toekomst niet uitsluit. Het magazine gaat trouwens gewoon verder online onder leiding van een redactiemedewerker. In het verleden stond de toekomst van het blad al eens op de helling. In 2013 maakte The New York Times bekend dat de verkoop van het tijdschrift slechts de helft was in vergelijking met de lancering in 2003.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees