Food

Dit is de beste gin van België

Dit is de beste gin van België

Foto: Shutterstock

De Belgische blog Gin Ur Way heeft in totaal al 580 gins beoordeeld en eentje springt eruit. De GauGin II, een gin van Belgische makelij met Spaanse roots, is zopas uitgeroepen tot de beste van het land.

Landgenoot Paul Van den Heuvel had twee jaar geleden het plan om honingbier te brouwen, maar daar kwam iets tussen. Twee gins om precies te zijn: de GauGin I en zijn opvolger nummer II. Beide dranken doen het zeer goed op de blog en kregen een score van respectievelijk 91 en 93 op een totaal van 100 punten. Daarmee laat de Belgische gin bekende merken zoals Hendrick’s (85 op 100) en Bombay Sapphire (82 op 100) achter zich.

Dit is de beste gin van België
Foto: GauGin

De gin is Belgisch, maar wordt gemaakt op het Spaanse domein van de bedenker op basis van 27 kruiden en vruchten van zijn sinaas- en citroenbomen. Vooral dat laatste heeft een grote invloed op de smaak. Omdat de winters er streng zijn en de zomers zwoel, moet het fruit langer rijpen en komt er meer suiker in dan gemiddeld. Dat heeft een positief effect op de kwaliteit van de alcohol. Te koop vanaf 44,95 euro. Meer info via de officiële site: gaugin.world

Corrigeer