Kenia niet blij met homoleeuwen: “Ze namen gedrag over na het zien van mannen die seks hadden”

Kenia niet blij met homoleeuwen: “Ze namen gedrag over na het zien van mannen die seks hadden”

De twee mannetjesleeuwen. Foto: YouTube

Kenia is momenteel in de ban van twee mannetjesleeuwen in een natuurreservaat die regelmatig seks met elkaar hebben. Volgens een Keniaanse functionaris moeten de dieren het “abnormale” gedrag hebben overgenomen na het zien van een vrijpartij van twee homo’s. Hij wil de leeuwen nu van elkaar scheiden om ze weer heteroseksueel te maken.

In het Maasai Mara natuurreservaat in Kenia worden al enige tijd twee ogenschijnlijk verliefde mannetjesleeuwen gespot die met elkaar paren. Dit tot grote ergernis van Ezekial Mutua, het hoofd van de organisatie die instaat voor censuur en classificatie van films en tv-programma’s in het Afrikaanse land.

In een interview met Nairobi News noemt Mutua het gedrag van de tortelduifjes “bizar” en “abnormaal”. Hij wil dat de leeuwen worden onderzocht en van elkaar worden gescheiden in de hoop dat ze heteroseksueel worden. “Ik zeg: isoleer deze gekke homoseksuele dieren en bestudeer hun gedrag, want het is niet normaal. De bedoeling van seks is voortplanting, ook bij dieren. Twee mannelijke leeuwen kunnen zich niet voortplanten en dus zullen we deze diersoort verliezen.”

Mutua wil ook te weten komen wat deze leeuwen ertoe heeft gebracht om dergelijke seksueel gedrag te vertonen. De man heeft daar zo zijn eigen theorieën over. “Waarschijnlijk zijn ze beïnvloed door homoseksuelen die naar het park zijn gegaan en zich ‘niet netjes’ hebben gedragen. Ze moeten het gedrag gekopieerd hebben of het is iets demonisch, want deze dieren kijken geen films”, zo luidt de argumentatie.

Volgens de functionaris komt homoseksualiteit voort uit een demonische kracht die blijkbaar niet alleen mensen treft. “Want waar ter wereld heb je ooit gehoord dat iets dergelijks gebeurt. De demonen in mensen lijken nu ook in dieren te zetten.”

Misschien kan komiek Ricky Gervais Mutua nog wat bijleren over homoseksualiteit in het dierenrijk:

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees