Parket opent onderzoek naar intimidatie door Gentse krakers

Parket opent onderzoek naar intimidatie door Gentse krakers
Gent -

Het parket van Oost-Vlaanderen opent een onderzoek naar het gedrag van enkele krakers aan het Gentse Stapelplein. Donderdag zond VRT beelden uit van een ploeg die door een groep roma agressief werd benaderd. “Dergelijk gedrag is absoluut onaanvaardbaar en hier wordt het gepaste gevolg aan gegeven”, aldus het parket.

Sinds maandag zijn romazigeuners het huis ingetrokken. De politie kan de groep niet uitzetten omdat het kraken van een onbewoond pand onder de huidige wetgeving niet strafbaar is. Wel worden er verschillende onderzoeken gevoerd naar andere strafbare feiten. Het parket vraagt bij VRT ook de beelden op.

“Wij hebben kennis genomen van de beelden waarbij een cameraploeg donderdag is klemgereden en geïntimideerd werd toen ze op de openbare weg beelden aan het maken waren van een kraakpand in Gent”, aldus een verklaring van het parket. “De politie van Gent heeft opdracht gekregen om proces-verbaal op te stellen wegens kwaadwillige belemmering van het verkeer en bedreigingen, om de verdachten te identificeren en te verhoren.”

De verdachten die hiervoor in aanmerking komen en die kunnen geïdentificeerd worden, zullen voor deze feiten vervolgd worden. Op kwaadwillige belemmering van het verkeer staan gevangenisstraffen van 5 tot 10 jaar.

Corrigeer

NIEUWS