VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM - Ferenc Soenens kwam naar Gullegem om stek in eerste ploeg af te dwingen

“Hier krijg ik wel kansen”

“Hier krijg ik wel kansen”

Ferenc Soenens: “Mijn beste posities zijn centraal in de verdediging op of op het middenveld.” Foto: Bart Vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem werd deze week in diepe rouw gedompeld door het overlijden van de 36-jarige zoon Kristof van voorzitter Rudy Vandemoortele. Om hun preses te steunen in deze moeilijke tijd willen trainers en spelers zondag winnen op Sint-Niklaas.

Lang kon Gullegem niet genieten van de uitstekende prestatie tegen Rupel Boom (3-2). Het overlijden van de zoon van voorzitter Rudy Vandemoortele overschaduwde het succes.

Vorige week, door de schorsing van Wim Vandoorne, kwam Ferenc Soenens voor het eerst aan de aftrap. De 20-jarige Ingelmunsternaar trok meer dan behoorlijk zijn streng. “Na tien jaar Club Brugge en een seizoen Zulte Waregem was het tijd voor iets anders”, vertelt Ferenc Soenens.

“Een overstap naar de fusieploeg Izegem-Ingelmunster zag ik niet zitten. Voor alle duidelijkheid: ze hebben me ook niet gebeld. Het was niet mijn bedoeling om opnieuw ergens met de beloften te moeten spelen.”

Veel concurrentie

Tot vorige zondag was dat nochtans ook het geval bij Gullegem. “Klopt, maar hier liggen de kaarten anders”, weet Ferenc Soenens. “Bij Gullegem zal ik speelkansen krijgen. Tenslotte maak je geen seizoen vol met elf spelers. Er is altijd wel iemand geschorst of gekwetst. Hoe langer het seizoen duurt, hoe meer kansen er zullen komen. Dan is het aan mij om me telkens te bewijzen. Wat mijn beste positie is? Verdedigende middenvelder of centraal in de verdediging. Precies op die plaatsen is er veel concurrentie. Het is een opsteker dat de trainer in mij blijft geloven.”

Ferenc Soenens is de zoon van Kurt Soenens die ooit bij Cercle Brugge en SV Roeselare het mooie weer maakte. “Voetbal werd mij met de paplepel ingegeven”, zegt de Ingelmunsternaar lachend. “En nog altijd is het bij ons het hoofdonderwerp aan tafel. Mijn pa volgt mijn prestaties op de voet en gooit niet altijd met complimenten. Zelden zal hij mij op een voetstuk plaatsen, integendeel. Hij wijst me constant op punten waar ik nog moet aan werken. Dat is maar goed ook. Dan weet ik dat ik nog hard moet werken om mijn doel, een vaste stek bij Gullegem, te veroveren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio