Massa kondigt (opnieuw) zijn afscheid van de Formule 1 aan: “Bedankt voor alle steun”

Massa kondigt (opnieuw) zijn afscheid van de Formule 1 aan: “Bedankt voor alle steun”

Foto: Photo News

Felipe Massa zal volgend jaar niet meer aantreden in de Formule 1. Dat maakte de Braziliaanse rijder zaterdag bekend via de sociale media. De Grote Prijzen van Brazilië en Abu Dhabi worden dus een kleine afscheidstournee voor Massa. De piloot van Williams zou oorspronkelijk vorig jaar al op pensioen gaan, maar deed er nog een jaartje bij.

De 36-jarige Massa maakte in 2002 zijn debuut in de Formule 1. Hij maakte zijn intrede bij Sauber en reed daarna ettelijke jaren voor Ferarri. In 2008 werd hij in dienst van de Italiaanse renstal vicewereldkampioen. Sinds 2014 reed hij voor Williams.

Massa wilde vorig seizoen al afscheid nemen, maar Williams zag plots Valtteri Bottas naar Mercedes vertrekken. Daarom besliste de Braziliaan er nog een extra jaar aan te breien. Nu hang hij de helm toch aan de haak. Massa won in totaal 11 GP’s.

““Zoals jullie weten besloot ik vorig jaar mijn afscheid in de F1 aan te kondigen. Op vraag van Williams deed ik er nog een seizoen bovenop. De races in Brazilië (op 12 november) en Abu Dhabi (26 november) worden mijn laatste wedstrijden. Ik wil mijn familie, vrienden, sponsors en fans bedanken. Ik hoop dat ik volgend jaar of verder in de toekomst op jullie kan blijven rekenen in andere wedstrijden en categorieën.”

Thanks for all the support ! Love you guys

Een bericht gedeeld door Felipe Massa (@massafelipe19) op

Corrigeer