Gentenaars bedenken “diepvriesmaaltijd voor de millennial” (die er ook slimme stoomoven moet bijkopen)

Alsof er nog niet genoeg keuze was, komt er nu nóg een gezonde maaltijdbox op de markt. Het verschil tussen Mealhero en de Hello Freshes van deze wereld? Je hoeft niet zelf te koken, maar het potje gewoon in de bijbehorende stoomoven zetten. Speciaal voor drukbezette millennials. Kostprijs? 229 euro. “Maar willen jonge mensen wel zo’n extra toestel in hun keukentje plaatsen?” vraagt een trendwatcher zich af.

Silke Remmery

“We waren samen op reis en klaagden over hoe we na een lange werkdag geen zin meer hadden om te koken. Of dat we het niet goed kunnen. Waarom bestaat er geen toestel dat een verse maaltijd voor ons maakt?” Zo groeide het idee bij drie Gentse ondernemers, voormalige studiegenoten, om dan maar zelf een machine te ontwikkelen die kookt in hun plaats.

Twee en een half jaar werkten Anton Claeys, Steven Debaere en Jeroen Spitaels (allen 27) aan een oplossing voor zichzelf, die ze nu ook willen bieden aan iedereen in hetzelfde schuitje: Mealhero, een maaltijdbox met vriesverse ingrediënten, gecombineerd met een slimme stoomoven. Meer dan de verpakking scannen en het ingrediënt op de juiste plek in de oven leggen, vereist het niet van een chef-kok. Et voilà, klaar is de gevulde paprika, Marokkaanse kip of varkensrollade met spinazie en risotto.

© Rein

Niet in het weekend

Maar wat biedt Mealhero meer dan wat Iglo of Deliveroo ook op uw bord brengt? Nog een applicatie. “Die doet maaltijdsuggesties op basis van wat nog in de diepvries zit”, zeggen de ondernemers. “En wie toch liever aardappelen bij zijn pesto-gehaktbal heeft in plaats van risotto, kan dat ook via de bijbehorende app doorgeven. Bovendien zijn de ingrediënten vlak na de oogst verpakt, dus ook gestoomd zijn ze nog vers.”

Belangrijk voor de millennial, zegt trendwatcher Tom Palmaerts. “Ze willen gezond eten, maar hebben het zo druk dat het ook moet vooruitgaan. Maaltijdboxen passen in die tijdgeest.” Maar in het weekend zal de stoomoven in de kast blijven, vermoedt hij. “In de week zijn jonge mensen drukbezet, maar in het weekend willen ze net wel tijd besteden aan koken. Kijk naar al die kookprogramma’s - en boeken, of de foodies op Instagram. Millennials willen met eten bezig zijn.”

Extra toestel

Het is nog even wachten op de nieuwe maaltijdbox. Vanaf vandaag starten de Gentenaars een crowdfunding en is de stoomoven te bestellen aan een lanceringsprijs van 229 euro. Met dat geld worden de ovens geproduceerd tegen september 2018.

Een prijs die veel millennials er wel voor overhebben, denkt Palmaerts nog. “De drempel zal eerder zijn dat er met de stoomoven nóg een keukentool bijkomt. Gaan ze wel zo’n extra toestel in hun keukentje willen plaatsen? Daarvoor zal het product toch wel al heel goed moeten zijn.”

Zo werkt het

1) Bestel Mealhero-ingrediënten via de app en krijg de dag nadien een box met minstens 3 maaltijden aan huis geleverd.

2) De oven scant de verpakking en duidt met een lampje aan in welk vak het ingrediënt gelegd moet worden. De oven regelt zelf de vereiste temperatuur en de stoomtijd.

3) Na een duw op de startknop geeft een timer aan hoelang het duurt voor de maaltijd klaar is. Alle ingrediënten zijn door de slimme oven op hetzelfde moment klaar, waarna de oven een melding naar je gsm verstuurt.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie