Zwitserse zege bij junioren, Belgen komen er niet aan te pas

Zwitserse zege bij junioren, Belgen komen er niet aan te pas

Zwitserse zege bij de junioren. Foto: Twitter

De 17-jarige Zwitser Loris Rouiller is Europees kampioen veldrijden geworden bij de junioren. In het Tsjechische Tabor klopte hij thuisrijder Tomas Kopecky in de spurt. De Belgen speelden niet mee voor de overwinning en eindigden op plek 7,8 en 9.

De start werd ontsierd door een valpartij. Dat deerde Rouiller niet om te gaan versnellen. Hij sloeg snel een kloof en mocht meteen aan een solo beginnen. Kopecky repte zich naar de eenzame leider toe en vervoegde hem net voor half koers. Achter dit duo volgden de Nederlanders Ryan Kamp en Pim Ronhaar. Wat verderop hadden de Britten Tulette en Sean Flynn eveneens de handen in elkaar geslagen. Kamp ging alleen in de tegenreactie maar kwam net voor het ingaan van de slotronde ten val en werd weer ingerekend door Ronhaar.

De twee leiders, Rouiller en Kopecky, trokken de allerlaatste ronde in met een voorsprong van 15 seconden op Ronhaar en Kamp. Tulette volgde op 20 seconden en nestelde zich wat verderop in het wiel van de twee Nederlanders. Niet voor lang evenwel. De Brit zette door en ging zo op jacht naar de bronzen medaille. In de sprint voor de titel zette Loris Rouiller zich in de laatste rechte lijn op kop. De Zwitser zou niet meer geremonteerd worden door thuisrijder Kopecky en werd zo Europees kampioen veldrijden bij de junioren.

De Brit Ben Tulett, woensdag nog winnaar op de Koppenberg, eigende zich het brons toe. De Nederlanders Kamp en Ronhaar strandden net naast het podium op plekken 4 en 5.

De Belgen speelden nooit mee voor de overwinning. Drie landgenoten eindigden uiteindelijk wel in de top 10. Jarno Bellens was de eerste Belg op plek 7. Vince Van den Eynde eindigde 8ste, Arno Van den Broeck 9de.

Uitslag

1. Loris Rouiller

2. Tomas Kopecky

3. Ben Tulett

4. Ryan Kamp

5. Pim Ronhaar

6. Sean Flynn

7. Jarno Bellens

8. Vince Van den Eynde

9. Arno Van den Broeck

10. Piotr Krynski

Corrigeer