Celebs

Zo brengt de Britse prins Philip zijn pensioen door

Zo brengt de Britse prins Philip zijn pensioen door

Foto: Photo News

Het Britse hof kondigde in mei van dit jaar aan dat prins Philip (95) vanaf de herfst niet langer zijn publieke verplichtingen als lid van het Britse koningshuis zou vervullen. Zijn pensioen brengt hij nu hoofdzakelijk door op het landgoed Sandringham, waar hij zich volgens bronnen voornamelijk bezighoudt met schilderen en lezen. De Britse Queen voert wel nog steeds haar taken als vorst uit vanuit Buckingham Palace.

Nu zijn officiële verplichtingen aan het Britse hof er officieel opzitten, heeft de Britse prins Philip zich teruggetrokken op het landgoed Sandringham. De hoeve Wood Farm op het landgoed vormt al jaren een favoriete vakantieplek van de Britse Queen en prins Philip. Vorige week brachten ze er samen enkele dagen door, voor de Queen opnieuw naar Buckingham palace vertrok om haar taken als vorst uit te oefenen.

Prins Philip voelt er zich volgens bronnen dichtbij het koningshuis perfect thuis en houdt zich hoofdzakelijk bezig met lezen, schilderen, het schrijven van brieven en bezoekjes van vrienden. Volgens een hofmedewerker ervaart de Queen de afwezigheid van haar man op Buckingham Palace als een groot gemis, vooral aan de ontbijttafel waar ze vroeger elke dag samen van het ontbijt genoten. Nu moet ze noodgedwongen alleen ontbijten en maakt ze pas kort voor het middaguur haar opwachting bij haar persoonlijke assistente. 

Desondanks krijgt haar echtgenoot haar volledige steun. De anonieme hofmedewerker verklaart dit als volgt: "De Queen is van mening dat haar echtgenoot een degelijk pensioen verdient. Ze kent hem te goed en is ervan overtuigd dat hij in Buckingham Palace nog steeds te betrokken zou zijn bij de werking van het hofleven. Op het landgoed Sandringham is hij in staat om volledig tot rust te komen en is hij vlot bereikbaar voor de Queen."


 



 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees