Ferrero wijzigt Nutella-recept, fans reageren verontwaardigd

Ferrero wijzigt Nutella-recept, fans reageren verontwaardigd

Foto: Photo News

Een Duitse consumentenorganisatie heeft vastgesteld dat Nutella, de bekende hazelnootpasta van Ferrero, bleker geworden is. En dat zou niet de enige wijziging zijn. Fans van de smeerpasta reageren verontwaardigd.

Nutella moet zowat de bekendste smeerpasta ter wereld zijn en is ook in Vlaanderen een standaardonderdeel van veel ontbijttafels. De pasta werd in 1949 gecreëerd en kwam in 1964 op de markt. Aan een succesrecept raak je niet, zou je denken, en toch bracht een Duitse consumentenorganisatie iets opvallends aan het licht: de samenstelling van de pasta is veranderd.

Het aandeel mageremelkpoeder ging van 8,7 procent naar 7,5 procent. Dat de pasta er sinds kort helderder uitziet, doet vermoeden dat ook het cacaogehalte naar beneden ging. Ferrero wil niets kwijt over de “nieuwe” Nutella; fabrikanten zijn ook niet verplicht het aandeel cacao te vermelden op de verpakking. Het suikergehalte werd wel vermeld, en dat steeg van 55,9 procent bij de “oude” Nutella naar 56,3 procent bij de “nieuwe”. Het vetgehalte ging dan weer omlaag: van 31,8 procent naar 30,9 procent.

De exacte samenstelling van Nutella verschilt van land tot land. Of ook aan het Belgische Nutella-recept wijzigingen werden doorgevoerd, is niet geweten. Maar veel Duitse fans uitten alvast hun ongenoegen over de nieuwe samenstelling van hun ochtendlijke ritueel.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees