Antwerpse Marion (54) verloor haar beide benen bij de aanslag in New York

Antwerpse Marion (54) verloor haar beide benen bij de aanslag in New York

Foto: AP

De Antwerpse Marion Van Reeth (54) was één van de slachtoffers die gewond afgevoerd moesten worden na de aanslag van dinsdag in New York. Dokters hebben haar beide benen moeten amputeren. Ook haar man Aristide (47) en zoon Daryl (16) raakten gewond bij de aanslag.

Het Antwerpse gezin was op citytrip in New York en maakte dinsdag na de middag een fietstochtje langs de Hudson River toen de dader toesloeg met zijn pick-up. Marion Van Reeth (54), de moeder van het gezin, was er het ergst aan toe. Haar verwondingen waren het ergst van alle overlevenden van de aanslag. Artsen hebben haar beide benen moeten amputeren, bevestigt een Belgische ambtenaar in New York. Uit respect voor de privacy van de slachtoffers werden geen verdere details prijsgegeven.

Aristide Melissas (47), de vader, raakte zwaar­gewond aan het hoofd en onderging eerder deze week al een zware medische ingreep. Hij zou een hersentrauma hebben opgelopen. Volgens de artsen is zijn toestand nog altijd kritiek maar wel stabiel. Hun 16-jarige zoon Daryl raakte slechts lichtgewond, hij moest niet naar het ziekenhuis.

Marion werkt als marketing communication manager voor Brussels Airlines. Ze deed niets liever dan fietsen en fietste met haar organisatie ‘Bike for Africa’ de wereld rond om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo fietste ze in 2011 naar Rwanda en Burundi. In 2014 fietste ze naar Uganda en in 2016 van Senegal naar Gambia.

Haar echtgenoot Aristide, de CEO van een plasticbedrijf uit Borsbeek, liep een zwaar hersentrauma op en werd onmiddellijk geopereerd. “Ook hun zoontje raakte gewond”, zegt een bestuurslid van de Antwerpse hockeyclub Beerschot, waar het koppel zeer actief is. “Gelukkig vallen de verwondingen van hun kind mee.”

Ook de Belgische Hockeyfederatie postte donderdag een boodschap op haar Facebookpagina om steun uit te drukken. “In naam van de ganse hockeyfamilie willen we aan Aristide en zijn echtgenote, zijn kinderen en al hun naasten, onze oprechte steun betuigen in deze uiterst moeilijke momenten”, klinkt het daar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees