Europese beloftekampioene en olympiër debuteert op lange cross: “Heb mezelf verrast”

Europese beloftekampioene en olympiër debuteert op lange cross: “Heb mezelf verrast”

Renée Eykens was “super tevreden” met haar prestatie aan het Zilvermeer. Foto: BELGA

Mol -

Europese beloftekampioene en olympiër op de 800 meter, Renée Eykens, kwam in Mol voor het eerst in de lange cross van een CrossCup uit. Met een negentiende plaats, als zevende Belgische, kon ze absoluut leven. Imana Truyers tankte vertrouwen en Sofie Van Accom kijkt al uit naar de wedstrijden in 2018.

“Op voorhand had ik een beetje schrik van de afstand. We moesten hier 5,5 kilometer afleggen, de langste afstand die ik ooit liep”, doet Eykens haar verhaal. “Bijna alle specialisten waren er, en dus wist ik dat ik een paar kloppen ging moeten verwerken tijdens de wedstrijd.”

Hoewel ze het zwaar kreeg, was de 800m-specialiste opgetogen over haar resultaat. “Ik wilde zo lang mogelijk op de tanden bijten, en dat is me gelukt. Met de uitslag ben ik super tevreden, ik heb mezelf zelfs wat verrast. In het zand stond ik meteen voor een heel zware eerste test.”

Europese beloftekampioene en olympiër debuteert op lange cross: “Heb mezelf verrast”
Gekke bek van Renée Eykens. Foto: BELGA

Truyers: “Constant hoog tempo is cruciaal voor mij”

Met een vijfde plaats, en vooral de titel van eerste Belgische, tankte Imana Truyers zondag vertrouwen in de CrossCup in Mol. Klonk ze na de manche in Gent nog erg voorzichtig, spreekt ze nu openlijk over de eindzege.

“De trainingen gaan heel goed, maar al mijn concurrentes hadden een sterk zomerseizoen, terwijl ik nauwelijks in actie kwam. Dan is het toch afwachten wat je in wedstrijd kan”, aldus een gelukkige Truyers. “Het gevoel was goed vandaag. In het begin kwamen de Poolse meisjes nog niet, en dus nam ik de leiding. Een constant hoog tempo is cruciaal voor mij. In de spurt verlies ik.”

Van Accom: “Vol voor de eindzege”

Sofie Van Accom, op voorhand tot torenhoge topfavoriete gebombardeerd, bleek een maatje te klein. “Ik had één zwak moment in het bos, maar gelukkig was mijn voorsprong op Sofie groot genoeg”, aldus Truyers. “Ik ga nu vol voor de eindzege. Na nieuwjaar volgen mijn favoriete omlopen nog.” (jove)

Corrigeer

Meest Gelezen Sport