Vanhaezebrouck én Leko leggen verrassende opstellingen in topper Anderlecht-Club Brugge uit

Vanhaezebrouck én Leko leggen verrassende opstellingen in topper Anderlecht-Club Brugge uit

Foto: Isosport

Anderlecht treedt in de topper (18u) tegen Club Brugge aan met Spajic, Chipciu en Harbaoui maar zonder Onyekuru of Teodorczyk. Ook bij Club Brugge enkele verrassingen met onder meer Hubert in doel en Vossen naast Diaby in de spits.

Volg hier de topper LIVE MET VIDEO!

Opstelling Anderlecht: Sels, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Gerkens, Kums, Hanni, Chipciu, Harbaoui

Opstelling Club Brugge: Hubert, Poulain, Mechele, Denwsil, Cools, Vormer, Nakamba, Limbombe, Vanaken, Vossen, Diaby

Vanhaezebrouck: “Ik heb de hele week gewisseld op training”

“Deze wedstrijd wordt niet eenvoudig door de erg korte voorbereiding” aldus Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck voor aanvang van de topper. “We kunnen eigenlijk zelfs niet spreken van een voorbereiding. We spelen een wedstrijd, moeten recupereren en dan heb je weinig tijd, enkel de dag voor de wedstrijd, om nog bij te sturen. Als je zo vier à vijf wedstrijden na elkaar speelt is dat niet evident. We hebben de laatste weken punten gepakt in de competitie, die lijn wil ik doortrekken.”

Hoe verklaart Vanhaezebrouck zijn keuze voor Ivan Obradović? “Hij is goed aan het spelen. Het is logisch dat ik hem vertrouwen geef voor een nieuwe topwedstrijd.”

De trainer van Anderlecht opteerde ook voor Harbaoui in de plaats van Teodorczyk. “Teodorczyk is de laatste wedstrijden voorin iets minder aanwezig. Ik heb de hele week gewisseld op training en ze bestudeert. Harbaoui gaf het meeste blijk van reactie, motivatie.”

Leko: “Ik geloof in ons collectief voetbal”

Ivan Leko kiest bij Club voor Hubert in het doel. “Hij was niet slecht tegen STVV. Hij speelde kalm en rustig. Ik kies ervoor om hem mijn vertrouwen te schenken. Het zou makkelijk zijn om aan de kant te schuiven. “

Hoe verklaart hij de keuze voor Vossen en Diaby? “Wesley was goed de voorbije wedstrijden, maar hij is niet 100% fit. Ik heb gekozen voor het beste elftal voor vanavond. Vossen en Diaby hebben andere kwaliteiten en ik geloof in ons collectief voetbal.”

Leko plaatst Poulain, met weinig wedstrijdritme, in de plaats van Decarly in de verdediging: “Decarly heeft zich al goed aangepast, maar we kunnen hem niet elke wedstrijd opstellen. Poulain is op papier beste verdediger. Daarom is hij een logische keuze.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.