Kust lokt half miljoen dagtoeristen in herfstvakantie

Kust lokt half miljoen dagtoeristen in herfstvakantie

Foto: vln

Knokke-Heist / Blankenberge / Oostende / De Haan / Middelkerke / Bredene / Nieuwpoort / De Panne / Koksijde -

De handel en wandel aan zee mag van een geslaagde herfstvakantie spreken. Dat blijkt uit cijfers van het provinciebedrijf Westtoer.

De voorbije week reisden namelijk niet minder dan 500.000 à 550.000 dagtoeristen naar de Belgische kust. “Daarmee zijn de verwachtingen ingelost”, zegt Franky De Block, voorzitter van Westtoer. “Hotels noteerden tijdens de beide weekends van de vakantie een bezetting van 80 à 85 procent en een niet onaardig gemiddelde tot 70 procent tijdens de midweek, wat heel degelijk is voor deze herfstperiode. Voor heel wat eigenaars van een tweede verblijf is de herfstvakantie de ideale periode om met familie of vrienden aan de kust te verblijven en dat was nu zeker niet anders.”

Kust lokt half miljoen dagtoeristen in herfstvakantie
Deze herfstvakantie werd er zelfs in zee gezwommen. Foto: vln

De herfstvakantie telde dan ook heel wat mooie dagen. “Dat speelt zeker een rol, maar ik zou niet durven beweren dat de factor mooi weer allesbepalend is”, zegt De Block. “Een uitgebreid toeristisch aanbod in de badplaatsen zorgde voor een gezellig drukke vakantiesfeer. Uit onze cijfers blijkt dat de door Westtoer recent online geplaatste brochure met allerlei info voor hondeneigenaars die naar zee komen, ontzettend populair is.”

Ook in Plopsaland in Adinkerke en Sea Life in Blankenberge kwam heel wat volk over de vloer. Keerpunt van de medaille blijven de lange files richting kustgemeenten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees