Vroeger was Jacky (58) mecanicien, nu wint hij mannequinwedstrijden: “Ik ga al eens graag een uitdaging aan”

Vroeger was Jacky (58) mecanicien, nu wint hij mannequinwedstrijden: “Ik ga al eens graag een uitdaging aan”

Jacky, tweede van rechts, won de wedstrijd voor mannequin met glans. Foto: SBR

Bredene / Roeselare -

De 58-jarige Jacky Vrancken werd zaterdag verkozen tot beste mannelijke mannequin tijdens de jaarlijkse verkiezing op de jaarbeurs. Dat hij de wedstrijd won, is verbazend. Zijn collega-winnaars zijn stuk voor stuk een pak jonger.

De jaarlijkse verkiezing van mannequin en fotomodel tijdens de Roeselaarse jaarbeurs in de Expo Hallen kende zaterdagavond een verrassende ontknoping. De 58-jarige Jacky Vrancken uit Bredene werd verkozen tot mannelijke mannequin. Vrancken werkte als mecanicien bij een aardgasbedrijf, maar is nu op prepensioen. Enkele jaren geleden werd hij al eens verkozen tot model voor de kledingwinkel. Dat gaf hem de nodige moed om nog dromen te realiseren. “Nu ik op pensioen ben, probeer ik verschillende uitdagingen aan te gaan. Zo nam ik deze week deel aan audities voor een musical”, vertelt de enthousiaste Vrancken, die in zijn thuisgemeente ook al enkele sportprijzen won.

Oudste deelnemer

De Bredenaar nam onder meer al deel aan de audities van de musical ‘40-45’, maar stootte niet door. “In de toekomst wil ik nog andere uitdagingen aangaan. Het belangrijkste is dat ik mij amuseer, wat ook het resultaat is.”

Met zijn 58 jaar was Jacky Vrancken veruit de oudste deelnemer aan de jaarlijkse verkiezing. Op het podium prijkte hij uiteindelijk tussen allemaal jongeren die hopen dat de jaarbeursverkiezing een begin is van een mooie carrière in de modellenwereld. De 17-jarige Margot Van Mol uit Harelbeke werd verkozen tot vrouwelijk fotomodel, de 20-jarige Zonnebeekse verpleger Wouter Lapon won de prijs bij de mannen. De 19-jarige studente communicatiewetenschappen Babbette Defoort uit Heule won de mannequinprijs bij de vrouwen. Zij werd in het verleden als eens eredame bij de gekende ‘Tineke Van Heuleverkiezing’ in haar gemeente. De 21-jarige Mayday Samyn kreeg het publiek op haar hand. Zij kaapte de publieksprijs weg. De jaarbeurs in Roeselare loopt nog tot en met zaterdag 11 november.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees