Brandwondenpatiënt moet zelf 5.000 euro ophoesten omdat hoofdsponsor plots afhaakt

Brandwondenpatiënt moet zelf 5.000 euro ophoesten omdat hoofdsponsor plots afhaakt

Michiel Buseyne is zelf muzikant en zal op Life Fest op het podium te bewonderen zijn. Foto: no pics photography

Zwevegem / Poperinge -

Brandwondenpatiënt Michiel Buseyne (20) moet 5.000 euro uit eigen zak betalen voor zijn benefiet Life Fest op 18 november, omdat de hoofdsponsor plots afhaakt. Hij probeert het bedrag nu op te halen met crowdfunding.

“Door deze sponsor konden we onze headliner, de Amerikaanse band Dog Eat Dog, naar De Kouter in Poperinge halen. Een paar weken geleden hoorde ik van de band dat het voorschot nog niet betaald was door de sponsor, die om onbekende reden rond de pot blijft draaien”, zegt Michiel Buseyne.

“Belofte maakt schuld en dus probeer ik nu zo snel mogelijk het gat van 5.000 euro dicht te rijden met crowdfunding, want het evenement en de artiesten kunnen niet meer geannuleerd worden. De sponsor werd zelfs kwaad dat ik begon met crowdfunding, onbegrijpelijk. Ik steek met andere vrijwilligers enorm veel tijd en werk in een benefiet, en moet er nu geld aan toe steken. Na drie succesvolle edities heb ik zoiets nog nooit meegemaakt.”

Grote artiest

In 2016 laste Buseyne een sabbatjaar. “Net omdat we wilden groeien als organisatie. Door de toezegging van de hoofdsponsor konden we ons net zo'n grote artiest veroorloven. Met de crowdfunding hebben we voorlopig een kleine 800 euro ingezameld. Er werden spaarpotten geplaatst in winkels en in Zwevegem start N2 Music, een van de artiesten, met een pannenkoekenverkoop.”

UZ Gent

Michiel hoopt uit de kosten te geraken en toch nog iets over te houden voor zijn goed doel: de vzw Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ Gent.

“Die organisatie was een grote steun tijdens mijn jarenlange revalidatie. Toen ik achttien maanden oud was, kreeg ik een frietketel over mij waardoor ik over heel mijn lichaam verbrand raakte. Ik werd in levensgevaar overgevlogen naar Rotterdam, lag een week in coma en verliet het ziekenhuis pas een half jaar later. Ik verloor het grootste deel van mijn huid. Het is een wonder dat ik dit overleefde, maar ik moest wel jarenlang revalideren en operaties ondergaan. Het ongeluk tekende mij voor het leven. Mensen staren me vaak aan. Hoe zou ik eruit gezien hebben zonder brandwonden? Ik zou depressief worden als ik er te lang over nadenk. Via de activiteiten van de Vriendenkring kreeg ik veel steun van lotgenoten en sta ik positief in het leven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees