Deze ex-wielrenner bewijst dat hij nog in topvorm verkeert met knappe tijd in marathon

Deze ex-wielrenner bewijst dat hij nog in topvorm verkeert met knappe tijd in marathon

Afgelopen weekend werd de marathon van New York gehouden, de grootste marathon ter wereld. Zo’n 50.000 lopers bereikten dit jaar weer de finish, onder hen heel wat bekende koppen. Ex-tienkamper Hans Van Alphen bijvoorbeeld, maar ook ex-wielrenner Thor Hushovd (39). De Noorse kampioen bewees in New York dat hij nog steeds in topvorm verkeert, en liep de marathon uit in een tijd van 3 uur en 18 minuten…

LEES OOK: Hans Van Alphen debuteert met sterke tijd in marathon van New York

Volgers van de Instagrampagina van Thor Hushovd weten echter al langer dat de Noor in topvorm verkeert. Zo postte hij vorige zomer een weinig verhullende foto tijdens de Tour de France, waar hij op de Col d’Izoard een koude natuurdouche nam.

 

 

Mountain shower. #verycold

Een bericht gedeeld door Thor Hushovd (@thorhushovd) op

 

Hans Van Alphen begon een beetje voortvarend aan zijn wedstrijd, maar kwam halverwege wel min of meer in een vooropgestelde 1u46:05 door. Vooral in de zone tussen 35 en 40 kilometer kwam de traditionele man met de hamer opzetten, en zakte zijn tempo richting negen per uur. Van Alphen hoopte op 3u30, maar finishte in 3u44:01. Hij liep in New York voor het goede doel vzw Mediclowns.

Corrigeer