VOETBALPROXIMUS LEAGUESV ROESELARE - Dennis van Wijk wil met zijn staf club op alle vlakken naar een hoger niveau tillen

“Ons werkpunt blijft voetbal”

“Ons werkpunt blijft voetbal”

Dennis van Wijk probeert op zijn manier bij Roeselare andere accenten te leggen. Foto: BELGA

Roeselare -

SV Roeselare klopte hekkensluiter FC Tubeke met 1-0. “Ik ben hier een maand en probeer andere accenten te leggen. Tegen Tubeke zagen we goede zaken, maar ons werkpunt blijft voetbal”, zegt trainer Dennis van Wijk.

SV Roeselare had geen keus: na de dramatische 5-0 tegen Beerschot Wilrijk de week voordien moest hekkensluiter FC Tubeke op eigen Schiervelde voor de bijl.

“Ik ben hier nu een maand trainer en probeer op mijn manier andere accenten te leggen”, legt Dennis van Wijk uit. “Een andere manier van trainen, een andere manier van benadering,... Ik probeer om nog meer de club professioneler te maken in de aanpak. We leggen de lat een stuk hoger en dat doen we in alle facetten van het voetbal. Het is niet de simpelste keuze, maar op langere termijn brengt het de vereniging veel voordelen.”

“Maar sommige spelers hebben het daar misschien moeilijk mee, want dan moeten ze een stuk uit hun comfortzone komen. Als trainersstaf zijn we van de eerste tot de laatste seconde scherp en daar hebben heel wat jongens toch moeite mee. Dat merk je ook in het voetbal dat we op de mat brengen. Als ploeg presteren we nog te zenuwachtig en zie je een gebrek aan vertrouwen. Maar met drie overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag, zijn we toch niet onaardig op dreef. Toegegeven, de nederlaag bij Beerschot Wilrijk was een serieuze pandoering en dat kwam heel hard aan. Maar met dit rapport leggen we toch een goed moyenne af om de top te spelen.”

“Bedoeling is om dit ritme aan te houden. We kijken niet achterom, maar wel vooruit. We moeten beter en sterker worden als ploeg. Daar hebben we een uitstekende trainersstaf voor. Deze staf kan de groep naar een hoger niveau tillen. Maar de spelers moeten het accepteren, anders blijven ze achter...”

Sadio beste maat

Van Wijk zag tegen Tubeke een SV Roeselare met veel maturiteit.

“In de eerste twintig minuten was Tubeke de betere ploeg. Het kon 0-2 staan. Daarna namen wij de match in handen. Na de 1-0 probeerden we de wedstrijd op slot te doen. Tubeke versierde een unieke kans, terwijl ook wij drie à vier wenkende kansen creëerden. Het moge duidelijk zijn: ons werkpunt blijft voetbal.”

Dennis van Wijk klopte Tubeke-coach Sadio Demba en dat viel hem zwaar. De gewezen Senegalese international voetbalde in ons land voor SC Menen, SK Roeselare en FC Knokke en was al assistent-trainer bij SV Roeselare, RAEC Bergen, Sporting Charleroi, Antwerp, Westerlo en WS Brussels.

“Sadio is mijn beste maat in het voetbal. Hij is de enige die solidair is geweest in mijn hele carrière”, aldus Van Wijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio