Organisatoren nieuw tennistoernooi verontschuldigen zich voor ‘seksistische’ loting

Deze week wordt in Milaan de eerste editie van de NextGen ATP Finals gehouden, een nieuw tennistoernooi voor de beste mannelijke tennissers onder de 21 jaar. Nog voor één spel werd gespeeld, ligt het ATP-toernooi echter al onder vuur. De loting voor het toernooi gebeurde namelijk op atypische wijze, de tennissers moesten modellen kiezen en in sommige gevallen zelfs uitkleden om te weten in welke groep ze geloot werden...

Op een catwalk kozen de acht jonge tennissers modellen uit, die vervolgens bekend maakten of ze in groep A of B werden uitgeloot. Sommige modellen moesten echter een kledingstuk uittrekken om die groep bekend te maken, de Zuid-Koreaan Hyeon Chung kwam zijn groep pas te weten toen hij een handschoen van zijn model moest uittrekken met zijn tanden.

De loting kreeg heel wat negatieve commentaren, zo noemde Amélie Mauresmo het een ware schande, de moeder van Andy Murray was diezelfde mening aangedaan. De seksistische loting werd dan ook overal met de vinger gewezen. Organisatoren ATP en Red Bull verontschuldigden zich voor het voorval. “Onze bedoeling was om de rijke geschiedenis van Milaan als één van de modehoofdsteden van de wereld in de verf te zetten. Maar we beseffen dat onze uitvoering van weinig smaak getuigde en onaanvaardbaar was. We zullen ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorvalt”, klonk het.

Corrigeer