Koning Filip spreekt onverwacht Indische pers toe: “Kom naar België, en ontdek ons goedbewaarde geheim”

Video: Kaltura

Filip en Mathilde zijn deze week op staatsbezoek in India. Na een ceremonie op het paleis sprak onze koning dinsdagochtend onverwacht de Indische pers toe: “Kom naar ons land en ontdek het goedbewaarde geheim”.

Het koningspaar werd dinsdagochtend met een ceremonie ontvangen op het presidentiële paleis in New Delhi: 21 kanonschoten, het afspelen van Belgische en Indische volksliederen en voorstelling aan de meegereisde ministers.

Na afloop van de ceremonie stapte Filip af op de Indische media af en sprak hij hen toe. “Eerst en vooral: bedankt voor het warme welkom dat we hier gekregen hebben. We houden heel erg veel van dit land. We zijn hier al vaak geweest en we hebben hier veel vrienden. Mathilde en ik zijn hier zelfs op huwelijksreis geweest”, begon Filip. “We hopen om de reeds bestaande goede contacten in verschillende sectoren te verbeteren. Want ik denk dat we in de geglobaliseerde wereld heel veel samen kunnen doen.”

“Goedbewaard geheim”

“We zijn extreem blij om hier te zijn, waarvoor veel dank. En voor al onze Indische vrienden: kom naar België en ontdek ons goedbewaard geheim”, aldus nog de Koning. Zijn toespraak aan de pers was een last-minutebeslissing, zo bleek.

Filip en Mathilde zijn nog tot zaterdagochtend op staatsbezoek in India. Maandag bezochten ze de Taj Mahal, dinsdag gaat het staatsbezoek officieel van start.

Koning Filip spreekt onverwacht Indische pers toe: “Kom naar België, en ontdek ons goedbewaarde geheim”
Foto: BELGA
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees