OCMW-raadslid roept op om warme truien en jassen te schenken aan kinderen in armoede

OCMW-raadslid roept op om warme truien en jassen te schenken aan kinderen in armoede

Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

Mechelse gezinnen in armoede hebben het moeilijk om voldoende winterkledij voor hun kinderen te kopen. Dat zegt Sophie Bollen, OCMW-raadslid voor sp.a in Mechelen. Ze roept daarom iedereen op om indien mogelijk wintertruien en -jassen te schenken.

“De laatste weken zien we dat gezinnen bij het Sociaal Huis financiële steun vragen om winterjassen en andere warme kledij aan te kopen”, aldus het OCMW-raadslid. “Blijkbaar zijn die kledingstukken amper beschikbaar bij armoede-organisaties die ze gratis wegschenken of die ze verkopen aan lage prijzen.”

Met de eerste echte koude dagen van het najaar, doet Sophie Bollen dan ook een oproep aan ouders om winterjassen en dikke truien die niet meer gebruikt worden door hun kinderen weg te schenken. “Wellicht krijgen deze week nog heel wat kinderen een nieuwe winterjas of trui. Hét moment om oude winterkledij op te ruimen en weg te schenken aan gezinnen in armoede”, zegt Bollen.

De kleding wordt bezorgd aan armoedeverengingen De Keeting en Sint-Vincentius-Mechelen Noord. Rechtstreeks bezorgen aan De Keeting in hun lokalen in de Kroonstraat kan ook. Wie winterjassen- en truien voor kinderen wil weggeven, kan ze ook bezorgen aan Sophie Bollen. Geef dan een seintje op 0495/57.11.84 of warmewinterkleren@outlook.com

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio