Nieuwe zuurstof voor SKV Oostakker

Nieuwe zuurstof voor SKV Oostakker

Foto: BELGA

Gent -

Een nieuw terrein in kunstgras en enkele bijkomende speelveldjes geven voetbalclub SKV Oostakker eindelijk de kans om de wachtlijst van bijna honderd (!) spelertjes weg te werken.

Hoewel SKV Oostakker niet hoger speelt dan vierde provinciale, is het met meer dan 300 aangesloten leden en 22 ploegen in competitie een van de populairste voetbalclubs van het Gentse. “Hier hoef je geen supertalent te zijn om te mogen voetballen”, zegt woordvoerder Antoine Martens.

SKV Oostakker was de laatste vijf jaar echter het slachtoffer van zijn eigen succes met een wachtlijst die was aangegroeid tot bijna honderd kandidaat-spelertjes “die soms drie jaar moesten wachten op een aansluiting”.

De reden is het gebrek aan infrastructuur. “Aangezien wij alle ploegen moeten laten trainen en spelen op het hetzelfde hoofdterrein lag dat er eind november al bij als een zandvlakte met hier en daar nog een sprietje gras.”

Daarin komt nu verandering. De Stad Gent heeft groen licht gegeven voor de herinrichting van het hoofdterrein met het veel slijtvastere kunstgras en de aanleg van enkele bijkomende trapveldjes. Daarbij komen ook nog nieuwe kleedkamers boven op de huidige kantine.

“Goed nieuws”, aldus Martens “maar ook nieuwe kopzorgen want om de wachtlijst weg te werken moeten we tien nieuwe ploegen creëren en een hoop nieuwe trainers en vrijwilligers vinden.”

Overal vol

De Stad plant tegen de volgende verkiezingen ook nog de aanleg of vernieuwing van kunstgrasterreinen bij KSCE Mariakerke, KVE Drongen, JAGO Sint-Amandsberg, SV Wondelgem, FC Rooigem, FC Muide en de Koninklijke Neerlandia Korfbalclub.

Uit de voetbalnota van de Stad blijkt overigens dat zo goed als alle clubs aan hun maximale draagkracht zitten.

“Algemeen gesteld kunnen we zeggen dat er 3 grote bedreigingen zijn voor het Gentse jeugdvoetbal; de beschikbare infrastructuur, het aantal (gediplomeerde) trainers en clubmedewerkers en drempels voor kansengroepen”, vernemen we van de woordvoerder van schepen van Sport Resul Tapmaz (SP.A).

“De schepen wil op al deze punten werken. Met de inhaalbeweging voor het kunstgras. Maar ook met het project Elke Trainer Telt waarin de stad en de clubs samenwerken om kwaliteitsvolle trainers en clubmedewerkers aan te trekken. Hij wil ook de drempel verslagen voor kansengroepen via de invoering van de UITPAS: G-voetbal, wandelvoetbal, meisjesvoetbal, werken rond diversiteit enz.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio