Nadat journalist doodleuk kon binnenwandelen in wapendepot: groen licht voor veiligheidsaudit

Nadat journalist doodleuk kon binnenwandelen in wapendepot: groen licht voor veiligheidsaudit

Foto: Google Maps

De raad van bestuur van de proefbank in het wapendepot van Luik, het grootste van het land, heeft groen licht gegeven om een veiligheidsaudit te laten uitvoeren. Dat meldt het kabinet van vice-premier Kris Peeters (CD&V), die om de audit had gevraagd nadat een VTM-journalist er half oktober zomaar kon binnendringen.

Minister Peeters pleegde de afgelopen weken verschillende keren overleg met de interim-directeur van de proefbank en de burgemeester van Luik. Volgens de minister komt er naast de veiligheidsaudit - in overleg met de eenheid anti-banditisme van de Luikse politie en de technische dienst van de stad Luik - ook een metalen toegangspoort voor het gebouw.

Het Luikse wapendepot nam vorige week al extra maatregelen om de veiligheid te verhogen. Zo kan niemand de site nog bezoeken zonder een afspraak bij de administratieve dienst en doet de proefbank tijdens de openingsuren beroep op een bewakingsfirma die moet controleren of de bezoekers effectief de toestemming hebben om het gebouw binnen te gaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees