Man bewaarde 7 clitorissen in zijn diepvriezer, maar rechter verklaart hem onschuldig aan “genitale verminking”

Man bewaarde 7 clitorissen in zijn diepvriezer, maar rechter verklaart hem onschuldig aan “genitale verminking”

Foto: AFP

De 65-jarige Peter Frederiksen heeft jarenlang afgesneden clitorissen bewaard in zijn diepvriezer. Dat leverde hem de bijnaam ‘de clitorisverzamelaar’ op. De Deen is door de rechtbank in Zuid-Afrika nu schuldig bevonden aan maar liefst 36 misdrijven. Hij krijgt een straf voor kinderporno, verkrachting en poging tot moord. “Genitale verminking bij vrouwen is echter niet bewezen”, zo schrijven de Zuid-Afrikaanse media.

Twee jaar geleden viel de Zuid-Afrikaanse politie binnen bij de ex-wapenhandelaar zijn woning in Bloemfontein. Daar wisten ze niet wat ze zagen, toen ze zijn diepvriezer doorzochten. Daarin vonden ze maar liefst zeven plastic zakjes met clitorissen in. In het totaal zouden er 21 stukken van intieme delen gevonden worden. Alle genitaliën waren zorgvuldig ingepakt en voorzien van de datum, de naam en de woonplaats van de vrouw in kwestie.

Man bewaarde 7 clitorissen in zijn diepvriezer, maar rechter verklaart hem onschuldig aan “genitale verminking”
Foto: AFP

De man werd onmiddellijk ingerekend. Zodra zijn arrestatie publiekelijk bekend werd gemaakt, durfden heel wat van zijn slachtoffers naar buiten komen met hun verhaal. Hij zou een vrouw verkracht hebben en verschillende naaktfoto’s van heel jonge meisjes in zijn bezit hebben gehad.

Tijdens het proces zou Frederiksen zijn vrouw getuigen tegen de man. Maar Anna Matseliso Molise werd enkele dagen later doodgeschoten vlak voor haar huis in Maseru. Volgens de politiediensten zou de Deen de moord op zijn vrouw, een kroongetuige in zijn zaak, hebben georkestreerd vanuit de gevangenis.

Maandag is de man schuldig bevonden aan 36 van de 38 misdrijven. Enkel voor de aanklacht van ‘genitale verminking bij vrouwen’ ging hij vrijuit, aangezien de Zuid-Afrikaanse rechter zich aan de letter van de wet gehouden zou hebben. Het verwijderen van menselijk weefsel zonder toestemming van de persoon zou in dat land niet illegaal zijn.

Over twee weken zal de strafuitvoeringsrechtbank beslissen hoeveel jaren de man in de cel moet doorbrengen. Volgens Deense kranten riskeert hij een straf van 25 jaar.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees