Zelebaan gaat volgende week volledig open, afrit E17 volgt eind van de maand

Zelebaan gaat volgende  week volledig open, afrit E17 volgt eind van de maand

De verkeersellende zou bijna achter de rug moeten zijn. Alleen de verkeersborden, verlichting en verkeerslichten moeten nog worden geplaatst op de heraangelegde N47. Foto: ies

Lokeren / Zele -

Als alles goed gaat, zal de Zelebaan (N47) in de loop van volgende week volledig worden opengesteld voor het verkeer. Op de heropening van de afrit Zele op de E17 is het nog wachten tot eind deze maand.

“De werken zitten in de laatste rechte lijn”, zegt Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Maar de geruchten dat vanaf volgende maandag de weg al in beide richtingen open zal zijn, kan ik nog niet bevestigen. Wel is het zo dat normaal gezien in de loop van volgende week zowel richting Zele als richting Lokeren de twee rijvakken weer beschikbaar zullen zijn. Het wegdek is al aangelegd en ook de belijning is in orde. Maar de verkeerslichten, verkeersborden en straatverlichting moeten nog worden geplaatst. Die werken hebben wat vertraging door het faillissement van een onderaannemer.”

De afrit op de E17 richting Zele gaat pas eind deze maand open. “De fietstunnel onder die afrit is geplaatst, maar de afwerking moet nog gebeuren. Het verkeer dat uit Gent komt en richting Zele moet, zal dus nog een tijdje de afrit Lokeren en het keerpunt moeten nemen om zo richting Zele te geraken”, zegt Syryn die wel kan bevestigen dat de beloofde deadline om de werken binnen een periode van acht maanden te realiseren, zal worden gehaald.

Het nieuws wordt positief onthaald in de buurt. Schepen van Openbare Werken Sabine Van Rysselberghe (Open VLD) bevestigt dat meteen na het einde van de werken op de Zelebaan alle bijkomende maatregelen zullen worden genomen om het sluipverkeer in de omliggende woonstraten te bannen. “Alle materialen om de Oosteindestraat, Voshol en Spieveldstraat te knippen, zijn besteld, evenals de hoogteregelaars om vrachtwagenverkeer onmogelijk te maken. Ze worden geplaatst meteen als de werken aan het afrittencomplex E17 zijn afgelopen”, antwoordde de schepen op een vraag van raadslid Philippe Van Streydonck (N-VA). “Tegelijk zullen we ook de wijk Everslaar, tot voorbij De Pelgrim, omvormen tot zone 50.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio