Vrouw die doodrijder van haar man brief schreef, kreeg nog geen antwoord: “Hij kwam zelfs niet naar zijn vonnis luisteren, het interesseert hem echt niet”

Vrouw die doodrijder van haar man brief schreef, kreeg nog geen antwoord: “Hij kwam zelfs niet naar zijn vonnis luisteren, het interesseert hem echt niet”

Weduwe Petra Bogaerts en haar overleden man Frédéric Lazaron Foto: rr

Tielt / Dentergem / Ruiselede -

Een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan de helft met uitstel. Een geldboete van 1.500 euro en een rijverbod van drie jaar. Die straf kreeg M.D., een 27-jarige man uit Ruiselede, woensdag in de Brugse politierechtbank voor het dodelijk ongeval dat hij veroorzaakte. Daarbij kwam motorfietser Frédéric Lazaron (26) om het leven. M.D. stuurde zijn advocaat om het vonnis te aanhoren. “Blijkbaar interesseert het hem niet echt”, zegt weduwe Petra Bogaert (36) uit Wakken.

LEES OOK: In de rechtbank kreeg Petra geen woord over haar lippen. Dus schreef ze de doodrijder van haar man een brief. "Ik wil dat hij weet wat voor een fantastisch man en papa hij heeft afgenomen"

Het ongeval gebeurde in augustus vorig jaar langs de Wakkensesteenweg in Tielt. Frédéric Lazaron was daar toen een ritje aan het maken met zijn motorfiets. M.D. besliste op dat moment om in een bocht een tractor in te halen. Hij reed over een volle witte lijn en reed aan 105 kilometer per uur waar slechts 90 was toegelaten. De man botste met zijn bestelwagen frontaal op de motorfietser. Het slachtoffer overleefde de klap niet.

M.D. probeerde aanvankelijk enkele omstanders te overtuigen om geen politie te bellen en wilde later zijn vriendin laten verklaren dat zij achter het stuur zat. De twintiger had namelijk 1,08 promille alcohol in zijn bloed en werd in het verleden al meermaals door de politierechtbank veroordeeld. Onder meer voor het veroorzaken van een ongeval met gewonden.

Briefje

Voor weduwe Petra is het de tweede keer dat ze haar partner in een verkeersongeval verliest. In 2004 kwam haar eerste partner Davy Depaepe (24) om toen hij wegmarkeringen aan het aanbrengen was op de E42 in het Henegouwse Péruwelz en door een vrachtwagen werd gegrepen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon een tijd later toch gevat worden.

Vrouw die doodrijder van haar man brief schreef, kreeg nog geen antwoord: “Hij kwam zelfs niet naar zijn vonnis luisteren, het interesseert hem echt niet”
De begrafenis van Frédéric Lazaron. Foto: gsd

Petra kwam woensdag dan ook voor de tweede keer het vonnis voor een doodrijder aanhoren. Ze is nu vooral tevreden dat de rechtszaak afgehandeld is. “Ik vind de straf op zich niet bepaald streng”, zegt hij. “Hij zal geen dag van die uitgesproken gevangenisstraf moeten uitzitten. Dat rijverbod zal hij als zelfstandige wel voelen, maar na drie jaar kan het leven voor hem gewoon opnieuw verder gaan.”

De vrouw had de doodrijder na de zitting een briefje toegestopt om hem te zeggen wat voor een geweldige vader en partner hij had afgenomen. Ze schreef er alles in dat ze hem wilde zeggen. Een reactie kreeg ze daar nog niet op. “Al weet ik niet of ik dat verwachtte”, zegt ze. “Het verdriet is immens, maar we moeten vooruit.”

De politierechter kende Petra en haar kinderen - waarvan één zoontje van Frédéric en twee kinderen die door hem werden opgevoed - ook een schadevergoeding toe. Het gaat in totaal om iets meer dan 375.000 euro. “Maar dat is voor mij absoluut bijzaak. Geen geld ter wereld kan hem terug brengen. Uiteraard zou ik alles inruilen als dat wel kon”, zegt ze.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees