Seks & Relaties

Op dit moment in hun relatie begaan vrouwen het vaakst een slippertje

Op dit moment in hun relatie begaan vrouwen het vaakst een slippertje

Foto: Shutterstock

Dat niet iedereen het zo nauw neemt met trouw is al langer bekend, maar nu hebben Israëlische onderzoekers ook kunnen vastpinnen in welk tijdskader in lange relaties vrouwen het vaakst een scheve schaats rijden. Zo ontdekten ze dat vrouwen die vreemdgaan dat het vaakst doen tussen de zes en 10 jaar dat ze met iemand samen zijn.

Vrouwen die hun partner bedriegen, blijken dat vooral te doen in de periode dat ze tussen de zes en de tien jaar met iemand samen zijn. Bij mannen bleek dat referentiekader er niet echt te zijn, maar toonden de resultaten wel aan dat als ze hun partner bedrogen dat het vaakst na dertien jaar relatie gebeurde.

Om tot die conclusie te komen, werden de 423 deelnemers aan de studie gevraagd om een vragenlijst in te vullen die peilde naar hoe ze kijken naar ontrouw en hoe ze daaraan weerstaan.

De studie, die werd gepubliceerd in 'The Journal of Sex Research', toont dus aan dat de theorie van de 'seven-year itch' wel eens echt zou kunnen kloppen. Die theorie uit de psychologie beweert namelijk dat een relatie na zeven jaar achteruit begint te gaan.

Hoewel die hypothese gecontesteerd is, zouden de resultaten van het Israëlisch onderzoek en de echtscheidingscijfers toch in die richting wijzen. Zo scheiden in het VK koppels gemiddeld tussen de 8,9 en 12,2 jaar na hun huwelijksdag. Misschien zit de ontrouw van de vrouwelijke partner daar dan wel voor iets tussen?

 

Corrigeer