Facebook laat je geld inzamelen voor het goede doel, jezelf of ziek huisdier

Facebook laat je geld inzamelen voor het goede doel, jezelf of ziek huisdier

Wil je geld inzamelen voor een goed doel, voor jezelf of voor een ziek huisdier? Dat kan vanaf nu ook via Facebook. De sociale netwerksite heeft ook in ons land een tool uitgerold, waarmee je voor een persoonlijk goed doel eenvoudig fondsen kan werven.

Nu de Warmste Week eraan komt, zoeken heel wat mensen efficiënte manieren om geld in te zamelen. Vanaf nu kan ook Facebook daar bij helpen. Zij hebben een eigen crowdfundingstool voorzien. “Speciaal voor een persoonlijk goed doel”, zo klinkt het. Na de lancering in de Verenigde Staten in mei, volgen nu 16 andere landen waaronder België, Nederland, Duitsland, Spanje en Italië.

Via Facebook Fundraisers kan je het hele verhaal rond je actie uit de doeken doen, om nadien met enkele klikken geld in te zamelen via een overzichtelijke interface. De sociale netwerksite kijkt elke actie naar eigen zeggen binnen de 24 uur na om fraude te voorkomen.

Kosten voor het goede doel

Er zit echter wel één addertje onder het gras. Wie voor persoonlijke doeleinden zo’n crowdfundingscampagne wil opzetten via Facebook zal daarvoor wel wat moeten betalen. In België zal de sociale netwerksite 8,2 procent van de winst afhouden en 0,3 euro vragen als bijkomende kost.

Dat geld zal Facebook gebruiken voor veiligheid, fraudepreventie, operationele kosten en de kosten die gepaard gaan met de betalingen. Het doel is niet om winst te maken, maar om een efficiënte tool te creëren via Facebook. Nu de tool nog in zijn beginfase is, kan dat trouwens tijdelijk zonder commissie.

Een praktische uitleg nodig? Deze demovideo legt het hele proces uit.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees