Benefiet van Michiel dreigde financiële ramp te worden, maar nu duikt reddende engel op

Benefiet van Michiel dreigde financiële ramp te worden, maar nu duikt reddende engel op

Michiel is hoofdorganisator van Life Fest en treedt zelf op, samen met de Zwevegemse band N2 Music. Foto: ptb

Poperinge / Zwevegem -

Brandwondenpatiënt Michiel Buseyne (20) moest 5.000 euro uit eigen zak betalen voor zijn benefiet, omdat de hoofdsponsor plots afhaakte. De jongeman probeerde het bedrag via crowdfunding bijeen te krijgen, maar krijgt nu “een geschenk uit de hemel”: een nieuwe sponsor diende zich aan.

LEES OOK: Brandwondenpatiënt moet zelf 5.000 euro ophoesten omdat hoofdsponsor plots afhaakt

“Een artikel in Het Nieuwsblad en mijn bericht op sociale media werden enorm veel gedeeld”, vertelt de 20-jarige Michiel Buseyne. “Een nieuwe sponsor uit de streek, die liever anoniem blijft, had het artikel gelezen en bood afgelopen dinsdag aan om het tekort van 5.000 euro te financieren. Een geschenk uit de hemel. De nieuwe sponsor kent mij en weet hoeveel werk ik steek in de benefiet Life Fest.”

Levensgevaarlijk verbrand

De teller van de crowdfunding die Michiel had opgestart, staat momenteel op meer dan 1.000 euro. “Dat is fantastisch, want de opbrengst van die inzameling kan nu integraal naar het goed doel van deze benefiet gaan: de vzw Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ Gent.”

“Als kind raakte ik zelf levensgevaarlijk verbrand”, zo gaat de jongeman verder. “Hun steun was heel belangrijk voor mij. Met de benefiet wil iets terugdoen voor hen.”

Veel vragen

“Ik kreeg ondertussen al veel vragen over wie de sponsor is, die plots afhaakte. Dat zeg ik liever niet, want ik heb er niets aan om iemand publiekelijk zwart te maken.”

“Met de beloofde som van 5.000 euro konden we onze headliner betalen: de Amerikaanse band Dog Eat Dog. Ik schoot de gage van die band en andere kosten voor, maar hou er dankzij de nieuwe gulle gever gelukkig geen financiële kater aan over.”

Zwevegemse band

Life Fest vindt plaats op 18 november vanaf 17 uur in De Kouter in Poperinge. Michiel is hoofdorganisator en treedt zelf op onder de naam Mitch, samen met de Zwevegemse band N2 Music. Andere artiesten op de affiche zijn Biezen, Mark My Way, DJ Nang en Dizzy Dropz.

INFO

www.lifefestpoperinge.com

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees