FOTO. Dankzij deze 800 meter kan je binnenkort vlot van Gent naar Kortrijk fietsen

Oost-Vlaams gedeputeerde Peter Hertog en de Deinse burgemeester Jan Vermeulen zetten symbolisch de eerste spadesteek voor de aanleg van het 800 meter lange deel van de fietsweg Gent-Kortrijk tussen de Tonnestraat en Sint-Hubertstraat in Petegem.

Momenteel realiseert de stad samen met de provincie een stuk van de fietsostrade tussen de Karmstraat en de Beekstraat in Astene. Die werken gingen in oktober van start.

Daarnaast zal nog voor 2020 de laatste hindernis tussen Petegem en het station van Deinze worden weggenomen met het overbruggen van de Volhardingslaan (N35). “De kostprijs voor dit werk wordt geraamd op 2 miljoen euro, waarvan 600.000 euro van het Vlaams Gewest en 774.000 euro van het Europees fonds”, zegt Werner Van den Stockt, manager bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

FOTO. Dankzij deze 800 meter kan je binnenkort vlot van Gent naar Kortrijk fietsen
Foto: jdv

De stad zal om de realisatie mogelijk te maken wel een aantal ontgravingen op het kerkhof van Petegem moeten verrichten. De onderhandelingen met familie van de daar begraven personen zijn lopende of worden opgestart.

“In 2018 starten de werken om de fietsweg in de richting van Waregem uit te breiden tussen de Tonnestraat en de Posthoornstraat op het grondgebied Machelen. Daarna zullen fietsers in 25 minuutjes tussen het centrum van Waregem over Zulte naar het centrum van Deinze kunnen fietsen langs de spoorweg en omgekeerd en in ongeveer een halfuurtje naar Gent. En dit op een veilige manier”, zegt burgemeester Jan Vermeulen.

Scholieren en pendelaars

“De provincie Oost-Vlaanderen heeft de ambitie om voor haar grondgebied een goed netwerk van fietssnelwegen te realiseren. Door veilige en comfortabele fietspaden aan te leggen worden meer scholieren en pendelaars overtuigd om de fiets te nemen”, zegt gedeputeerde Peter Hertog.

“Het stuk fietsweg tussen de Tonnestraat en de Sint-Hubertstraat van drie meter breed is een van de laatste onderdelen van de fietsostrade die op het grondgebied van Deinze moet worden gerealiseerd”, zegt burgemeester Vermeulen (CD&V).

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio