Celebs

Koningin Mathilde gaat Kate Middleton achterna in zwierige jurk

De Belgische koningin Mathilde heeft stijlinspiratie opgedaan van Kate Middleton. Tijdens haar bezoek aan het Indische New Delhi droeg ze een jurk van dezelfde Indische designer als de echtgenote van de Britse prins William. Middleton koos voor een roze creatie toen ze in april vorig jaar in India op visite was, onze vorstin ging voor blauw.

Bij een bezoek aan een project rond microfinanciering, waarbij vrouwen geld lenen om een ­eigen zaak op te starten, verscheen ­de vorstin in een creatie van Anita Dongre. Dat meldt de blog Modekoningin Mathilde. Met haar Indische jurk maakte ze een statement over women’s empowerment, aldus het paleis.

 

Dat is een duur woord om te zeggen dat vrouwen via onderwijs en arbeid sterker en onafhankelijker worden gemaakt. Daarvan is Dongre het perfecte voorbeeld. De 53-jarige ontwerpster uit New Delhi begon haar handeltje in haar slaapkamer met twee stikmachines, waarna ze verhuisde naar een ga­rage. De onbekende ontwerpster van toen heeft vandaag 2.500 werkneemsters in dienst en bezit boetieks tot in de VS. Hertogin van Cambridge Kate Middleton droeg vorig jaar in Buthan een zwierige roze creatie van Dongre. Sindsdien is ze de meest opgezochte modeontwerpster op Google.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees