Surfer breekt zijn rug nadat 15 meter hoge golf hem verrast: “Ik ben aan de dood ontsnapt”

Een Britse surfer zal zijn board voor lange tijd aan de kant moeten leggen. Andrew Cotton werd namelijk gegrepen door een extreem hoge golf van 15 meter hoogte, in Portugal, waardoor zijn rug gebroken is.

De surfbeelden van de 35-jarige Andrew zagen er enorm spectaculair uit. Maar toen hij niet op de juiste plaats stond toen een hoge golf passeerde, werd het een akelig moment. “Ik sprong van mijn board, wat ik normaal nooit doe. Het enige waar ik aan kon denken was: ‘Shit, ik moet hier zo snel mogelijk weg’. Daarna voelde ik alleen nog maar pijn.”

“Als ik nu terugkijk naar mijn surfgedrag, vind ik niet dat ik risico’s heb genomen. Normaal gezien ben ik ook erg goed in vallen op een veilige manier, dus ik maakte me geen zorgen. Maar deze keer voelde ik iets vreemds. Iets dat ik nog nooit had gevoeld net voordat ik in de lucht werd gezwierd.”

Het verzorgend personeel in het ziekenhuis zegt dat Andrew enorm veel geluk heeft gehad en hij aan de dood ontsnapt is. Surfen zal hij wel voor lange tijd niet kunnen doen, maar na lange revalidatie wordt het misschien weer mogelijk.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees